Kan Eendracht tegen MASV voor een stunt zorgen in halve finale Arnhem Cup?

17 mei 2018 | Van onze AS-redactie

MASV voerde een strijd op drie fronten. Na de nederlaag in de bekerfinale tegen DFS (2-5) en de nederlaag in de competitie in de ‘kampioenswedstrijd’ tegen DCS (1-0) lijkt alleen de Arnhem Cup nog een prooi te kunnen worden voor de ploeg van trainer Jhon van Beukering. MASV kan vanavond (donderdag 17 mei) tegen ’thuisclub’ Eendracht de stap naar de finale zetten. Of kan de vierdeklasser in de halve eindstrijd voor een stunt zorgen?

MASV maakt al een prachtig seizoen door, maar promoveren naar de tweede klasse zou de kroon op het werk zijn. Met een achterstand van drie punten op lijkt de titel strijd met nog twee duels voor de boeg beslist, maar via de nacompetitie kunnen de Arnhemmers alsnog promotie afdwingen.

De Arnhem Cup staat ook nog niet in de prijzenkast van MASV. Nooit eerder was de Arnhemse ploeg er echter zo dichtbij. Als de ploeg van trainer Jhon van Beukering donderdagavond afrekent met vierdeklasser Eendracht is de winnaar van het duel AVW ’66 – SML in de finale de tegenstander.

MASV is tegen Eendracht de favoriet. Maar misschien kan de vierdeklasser voor een stunt zorgen. Eendracht zal dan in ieder geval beter voor de dag moeten komen dan in de competitie. De Arnhemse ploeg begon goed aan het seizoen (vóór de winterstop 15 punten in 9 duels), maar is inmiddels bezig aan een vrije val. Na de jaarwisseling kwam de formatie van trainer Marcel Gerrist in dertien wedstrijden slechts tot drie overwinningen en speelde het eenmaal gelijk. De ploeg leed negen nederlagen en kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB ook nog eens twee punten in mindering. Eendracht is in de vierde klasse F daarom nog niet veilig en verdedigt een voorsprong van twee punten op Westervoort. Wordt Eendracht nog ingehaald door de Liemerse ploeg, dan moet  de Arnhemse club het vierdeklasserschap in de nacompetitie veiligstellen.

Eendracht moet voor volgend seizoen bovendien op zoek naar een nieuwe trainer. Marcel Gerrist (foto) verscheurde zijn nog een jaar doorlopende contract. Hij mist ‘voetbalbeleving’ en het schort aan ‘communicatie’, zo liet Gerrist in een interview in de Gelderlander weten. Voor Gerrist is het te hopen dat hij zijn ploeg voor de confrontatie met MASV kan motiveren.

MASV – Eendracht wordt donderdagavond gespeeld op het terrein van Eendracht. De aftrap is om 20.00 uur en het duel staat onder leiding van arbiter John Christiaan.

* Foto rechtsmidden: Nicky Hofs, afgelopen zondag in actie tegen DCS. Of de oud-speler van Vitesse ook in de halve finale van de Arnhem Cup de kleuren van MASV verdedigt in het duel met Eendracht, is nog onbekend. (Foto: Nico Kooij)
 

ARNHEM CUP
UITSLAGEN EN PROGRAMMA
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV                             2-2   (SML wns)
Eerste ronde       
Dinsdag 27 maart
Arnhemia – AZ 2000                  3-4
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo)            9-0        

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ                           4-1
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht  1-3
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV                         2-3
Dinsdag 15 mei
SML – AZ 2000                           4-2

Programma
Halve finales (terrein Eendracht)

Donderdag 17 mei (20.00 uur)
MASV – Eendracht
Dinsdag 22 mei
AVW ’66 – SML

Finale (terrein Eendracht)
Zondag 3 juni (19.30 uur)