Kan Arnhem Eagles verrassen in beker?

27 november 2013 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles wacht donderdagavond een zware kluif. In de derde ronde van de landelijke beker treft de ploeg van trainer Sven Voogt het Barendrechtse CBV Binnenland, koploper in de promotiedivisie.

Arnhem Eagles bereikte de derde ronde door overwinningen op het tweede team van Rotterdam en op Rowic. In de eerste ronde trok Arnhem Eagles tegen Rotterdam 2, dat in de promotiedivisie op een gedeelde vijfde plaats staat,  na een enerverend duel aan het langste eind: 75-73. In Dordrecht rekende de ploeg van trainer Sven Voogt in de tweede ronde af met Rowic (65-80), dat uitkomt in de eerste divisie (zuid).

CBV Binnenland is echter een tegenstander van een ander kaliber. De Barendrechtse ploeg gaat met 16 punten uit 9 duels aan kop in de promotiedivisie. Afgelopen zaterdag leed de Zuid-Hollandse ploeg bij Cangeroes met 78-68 de eerste nederlaag van het seizoen.
Ook Arnhem Eagles kende ook een slechte generale in de aanloop naar het bekertreffen. In Nieuwegein ging het duel met New Stars met 71-54 verloren. Arnhem Eagles pakte in 9 wedstrijden dit seizoen pas 4 punten en staat op een gedeelde laatste plaats in de eerste divisie (noord).

Toch legt Arnhem Eagles zich niet bij voorbaat neer bij de suprematie van CBV Binnenland. “Bekerwedstrijden brengen vaak magische krachten bij de underdog naar boven”, zegt Guido Groenendijk, speler van Arnhem Eagles. “We hebben eerder ook Rotterdam 2 verslagen. Maar we moeten ook reëel zijn. Binnenland is topfavoriet, heeft hele goede spelers en die vinden elkaar ook nog erg gemakkelijk.”
Arnhem Eagles – CBV Binnenland wordt donderdag 28 november gespeeld in de Arnhemse sporthal De Laar. De wedstrijd begint om 21.00 uur.