Kampioen Oranje blameert zich

1 mei 2016 | Van onze AS-redactie

Kampioen SC Oranje heeft zichzelf zaterdag voor schut gezet. De Arnhemse formatie verloor in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal met blamerende cijfers van SCH. In Nijmegen stond er na negentig minuten een 9-0 eindstand op het scorebord.

SC Oranje vierde afgelopen zondag nog het kampioensfeestje. Dat zat bij de mannen van het trainersduo Bob van Londen/Hans Liethof blijkbaar nog in de benen. De gasten kwamen al na drie minuten uit een buitenspeldoelpunt op achterstand en toen halverwege de eerste helft ook de 2-0 viel, geloofde SC Oranje het wel. “Het was onge├»nspireerd en onge├»nteresseerd”, sprak Liethof na afloop. “Ja, dat zorgde voor veel frustratie bij de leiding.”
Bij rust was de stand 3-0, maar na de pauze was er bij Oranje geen verbetering zichtbaar. Integendeel. De score liep op tot blamerende cijfers, een kampioen onwaardig: 9-0.

  • Foto: Doelman Andy Bonaparte van SC Oranje wordt voor de tweede keer gepasseerd. Daarna moest de Arnhemse keeper nog zeven keer de gang naar het net maken. (Foto: Jan van Zomeren).