Kaloglu verhuurd aan Willem II

5 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse-speler Sinan Kaloglu gaat zaterdag met Willem II mee op trainingskamp naar Turkije. De Turkse aanvaller wordt na het trainingskamp door de Tilburgers gehuurd tot 1 juli 2011. Op die datum loopt het contract van Kaloglu bij Vitesse af.

Kaloglu debuteerde voor Vitesse in het seizoen 2009|2010. Toevalligerwijs was Willem II toen de tegenstander. Kaloglu maakte indruk in deze wedstrijd, waarin hij één keer scoorde. Toch kwam de spits door blessureleed in Arnhems dienstverband tot slechts tot acht wedstrijden en twee goals. In januari 2010 was Kaloglu voor het eerst blessurevrij. Tijdens het trainingskamp van dat jaar – eveneens in Turkije – liet hij zien het voetballen nog niet te zijn verleerd. Een kruisbandblessure stond een succesvolle rentree in Vitesse echter in de weg. Kaloglu kwam dat seizoen niet in actie. Na een operatie revalideerde hij voornamelijk in Zeist. Sinds 25 oktober werkte de aanvaller op Papendal aan zijn wedstrijdfitheid.

Civard Sprockel vervolgt zijn loopbaan bij het Cypriotische Anathorsis Famagusta. Hij tekende een contract voor 2,5 seizoen. Bij Vitesse was de verdediger op een zijspoor beland.

Bron oa: Vitesse.nl