Junioren volleybalclub Aetos pakken Nederlandse titel

2 april 2024 | Van onze AS-redactie

De C-junioren van de Arnhemse volleybalvereniging Aetos hebben tijdens de Nederlandse jeugdkampioenschappen in sporthal De Scheg in Deventer de gouden plak behaald. Een mooi resultaat en het eerste voorzichtige bewijs dat de ingeslagen weg, het opleiden van eigen jeugd, zijn vruchten afwerpt. In verband met de Nederlandse jeugdkampioenschappen volleybal was er afgelopen weekeinde sprake van een beperkt (inhaal)programma bij de senioren.


De vrouwen van Nuovo zijn begonnen met het inhalen van een aantal uitgestelde wedstrijden. Zaterdag wonnen de vrouwen van de Doorwerthse ploeg in Nijmegen op fraaie wijze van Vocasa 3, koploper in de promotieklasse D: 2-3 (24-26, 25-23, 25-19, 20-25, 8-15). Nuovo staat nu vijfde met zes punten achterstand op de fel begeerde vierde plaats. Met nog twee achterstallige wedstrijden die in theorie tien punten op kunnen leveren, is de vierde plaats binnen bereik. Donderdag speelt Nuvo in Bemmel de inhaalwedstrijd bij Kidang.

De reeds naar de derde divisie gepromoveerde mannen van Nuovo versloegen zaterdag in hun laatste wedstrijd Aetos 2 (3-2) en gaan met 64 punten uit 18 duels nog aan kop. Het Wageningse Scylla volgt met 62 punten, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Er zal na alle waarschijnlijkheid dus geen kampioensslagroom op de promotietaart gespoten worden.

De mannen en vrouwen van LIVO kwamen afgelopen zaterdag beide tot een zege. De vrouwen wonnen in de derde divisie A met 3-1 van Krekkers 2, de mannen versloegen met dezelfde cijfers BVC ’73 2. De mannen hebben ondanks een vijfde plaats op de ranglijst een iets betere uitgangspositie dan de vrouwen. Twee ploegen die boven LIVO staan mogen niet promoveren. Bij winst in de laatste twee duels (uit tegen Harambee en thuis tegen Volley ’68) kan de deur naar de tweede divisie, die nu nog op een kiertje staat, open getrapt worden.

De vrouwen uit Duiven/Westervoort staan er iets minder gunstig voor, maar hebben alles in eigen hand. Momenteel heeeft LIVO (69 punten uit 20 duels) één schamel puntje meer dan het Hengelose DVO. Met een qua sterkte vergelijkbaar restprogramma is de ploeg die het hoofd koel weet te houden uiteindelijk spekkoper. De nummer vier mag aantreden tegen de degradant uit de tweede divisie om zo promotie af te dwingen.

De Arnhemse vrouwen van Aetos gingen in de promotieklasse ietwat ongelukkig met 1-3 onderuit tegen Voorwaarts uit Twello. Twee van de drie verloren sets waren erg close. De Arnhemse mannen genoten van een vrij weekend.

* Foto: Het C-juniorenteam van Aetos dat in Deventer de Nederlandse titel behaalde. (Foto: Aetos)

* Kllik hier voor het sportprogramma van 6 en 7 april 2024