Jubileumjaar Arnhemse Boys

6 januari 2019 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys bestaat in 2019 honderd jaar. Sportwethouder Jan van Dellen van de gemeente Arnhem heeft zaterdag tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de honderdjarige voetbalclub het jubileumjaar officieel geopend.

Van Dellen was in zijn toespraak lovend over Arnhemse Boys. “Jullie kunnen trots zijn op je club”, zo sprak de wethouder. “Vele andere verenigingen hebben het moeilijk, maar Arnhemse Boys is na de verhuizing van sportpark ’t Cranevelt gegroeid van 250 leden naar boven de zeshonderd. Arnhemse Boys vervult een belangrijke functie in de stad.”
De wethouder had ook nog een advies. “Heb een visie. Niet alleen voor een jaar, maar kijk ook ook naar de lange termijn.”

Voorzitter Rick Schonis (foto) van Arnhemse Boys sprak van een bijzonder jaar voor Arnhemse Boys. Niet alleen omdat de club, opgericht op 19 juni 2009 in het café van Thijs Hendrik op de Tedingstraat, honderd jaar bestaat, maar ook omdat de vereniging in 2019 met een damesteam aan de competitie gaat deelnemen.
“We groeien uit ons jasje”, zei Schonis. “Want er staan ook nog tachtig kinderen op de wachtlijst. Uitbreiding en verbetering van de accommodatie is dus nodig en daarover zijn we vorig jaar al in gesprek geweest met de gemeente.”

Toon Hartemink (foto), oud eerste elftalspeler, ex-trainer en voorzitter van Arnhemse Boys, richtte als voorzitter van de jubileumcommissie het woord aan de aanwezigen. “Zonder historie geen toekomst”, sprak Hartemink wijze woorden. “Arnhemse Boys was en is niet alleen een bolwerk in Arnhem, maar ook in Oost-Nederland. Gelukkig heeft de vereniging een juiste stap gezet door tien jaar terug te verhuizen van ’t Cranevelt naar de Schuytgraaf om het voortbestaan van de vereniging te waarborgen. We hebben nu een bloeiende jeugdafdeling met ook nog meisjes- en damesvoetbal.”
In het jubileumjaar worden tal van activiteiten georganiseerd. Ook komt er een jubileumboek.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd Eric Reynders (oud eerste elftalspeler, ex-voorzitter en nu assistent-trainer) benoemd tot erelid. Bestuurslid Bert Geurtz mag zich lid van verdienste gaan noemen.

* Foto geheel boven: Sportwethouder Jan van Dellen opent het jubileumjaar van Arnhemse Boys. Links Marloes Remie (lid van de jubileumcommissie) en op de achtergrond voorzitter Rick Schonis. (Foto: Ronald Cozijnzen)