Jubileumeditie Arnhem Cup met 98 teams

25 maart 2016 | Van onze AS-redactie

Met Pasen is Arnhem traditioneel voor drie dagen dé handbalstad van Nederland. Liefst 98 ploegen nemen in de Gelderse hoofdstad deel aan het 20e internationale toernooi om de Arnhem Cup. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Valkenhuizen en nationaal sportcentrum Papendal.

De Arnhemse handbalvereniging ESCA, dat sinds 2014 een samenwerkingsverband heeft met AAC 1899 en onder de naam E&A deelneemt aan de competitie, is met Euro-Sportring de organisator van het toernooi. Grote animator van het evenement is Jan Wensink (foto). “Ik ben hier twintig jaar geleden mee begonnen en er nog steeds bij betrokken”, vertelt de Arnhemmer met gepaste trots.
Dit jaar verwelkomt ‘Arnhem’ 1350 gasten uit zes verschillende landen. “De teams komen uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, en Zwitserland. Ook doet er een ploeg uit Liverpool mee”, aldus Wensink.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Het aantaal van 98 teams is geen record. Wensink: “We hadden meer aanmeldingen, maar door gebrek aan ruimte hebben we een aantal teams teleur moeten stellen. Door een groot internationaal judotoernooi is de sporthal op Papendal zaterdag niet beschikbaar en kunnen we daar alleen op zondag terecht.”
De opening van het toernooi om de Arnhem Cup is vrijdagavond om 20.00 uur in sporthal Valkenhuizen. Wensink: “Eerst zullen 35 danseressen een vlaggenparade verzorgen, waarna sportwethouder Gerrie Elferink het toernooi officieel zal openen. Daarna volgt de openingswedstrijd tussen het team uit Liverpool en een team van E&A.”
Zaterdag zullen alle wedstrijden vanaf 8.30 uur tot 19.20 uur in sporthal Valkenhuizen worden gespeeld. Op zondag spelen jongens en meisjes onder 17 en onder 15 jaar hun wedstrijden op Papendal. De oudere garde komt op Valkenhuizen in actie. Rond 17.30 uur zijn de laatste wedstrijden.
Bij de vrouwen komen drie teams van E&A in actie. Bij de mannen twee. Ook het Arnhemse Swift, HV Huissen en OBW zijn weer van de partij.
Het toernooi wordt zondag afgesloten met een feestavond in sporthal Valkenhuizen.

Voor meer informatie, zie www.arnhem-cup.nl (klik hier)