Jozef Aziz uit selectie VVO gezet

13 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Van onze AS-redacteur

De technische staf van voetbalvereniging VVO heeft Jozef Aziz uit de selectie gezet. De Velpse voetballer misdroeg zich zondag tijdens het duel VVO – Driel (3-3) in de vierde klasse F van het zondagvoetbal.

Aziz liet zich tijdens de wedstrijd provoceren door enkele fans van Driel. Hij schold terug en gooide ook nog met een bidon in de richting van de supporters van Driel.
Trainer Hans Liethof van VVO: ” Jozef behoort dit seizoen niet meer tot de selectie. Hij is niet geroyeerd en mag ook lager gaan voetballen als hij dat wil. Ik heb het besluit na overleg met de gehele technische staf al maandagochtend aan Jozef meegedeeld. Dinsdagavond hebben we de selectie daarvan op de hoogte gebracht en de groep heeft het gelaten ter kennisgeving aangenomen.”
Volgens Liethof hadden hij en zijn staf geen andere keus. “Natuurlijk heeft het verhaal twee kanten, maar de hele discussie over de schuldvraag doet er niet zo toe. Driel is al eerder bij dit soort incidenten betrokken geweest, maar de waarheid zal ergens in het midden liggen. Het publiek provoceerde Jozef, hij schold terug.  De irritatie liep zo hoog op, dat Jozef uiteindelijk hele vervelende dingen is gaan roepen en dat kan niet. Dat soort excessen horen niet en het doet afbreuk aan datgene waar we allemaal mee bezig zijn. we moeten elkaar op een normale manier bejegenen.”

Liethof voelt alle gedoe rond de persoon Aziz ook als een persoonlijke nederlaag. “Ik ken Jozef als kleine jongen. Vanaf het moment dat hij uit Libanon kwam. Een begenadigd talent, maar hij is wat snel op zijn teentjes getrapt. Ik had gehoopt dat ik dat wat zou kunnen inperken, maar dat is niet gelukt. Dat voelt als een persoonlijke nederlaag. Voetballend voegde hij wat toe en hij weet hoe het spelletje gespeeld moet worden. Maar ook binnen de groep durfde niemand hem te corrigeren als hij zelf een fout maakte. Voor Jozef is het helaas einde oefening.”