Jos Wenders laat zich niets aanpraten

25 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Het gaat niet goed met SC Veluwezoom. De Velpse ploeg pakte in 3C na de winterstop in 3 duels pas 1 punt. Zondag komt SML op bezoek op sportpark De Pinkenberg. De AS-redactie sprak met doelman Jos Wenders.


Waar zit jullie probleem?
Jos Wenders: “Zeg het maar. We worden nooit weggespeeld, met uitzondering een wedstrijd bij WVC en afgelopen zondag tegen Trias. De eerste 20 minuten hadden we een overwicht en ineens stond het binnen de kortste keren 4-0. Voetballend zit het over het algemeen wel goed, maar we scoren te weinig en hebben te maken met blessures en schorsingen. We hebben dit seizoen nog nooit 2 keer achter elkaar in dezelfde opstelling gespeeld.”

Maar er moet wel wat gebeuren. Jullie hebben alleen Ruurlo en Angeren nog onder je.
“We moeten punten pakken, dat is duidelijk. Anders wordt het moeilijk. Brummen staat net boven ons. Die ploeg moeten we inhalen, de andere twee onder ons houden. We wilden bovenin meedraaien, maar het doel hebben we bijgesteld. Dat is nu handhaven, al kunnen we ook nog voor de derde periode gaan. Maar als je die pakt, sta je ook weer in de subtop.”

De druk neemt toe, gaat dat niet ten koste van het spel?
“Bij mij niet en ik zie dat bij de anderen ook nog niet. We hebben het twee jaar geleden ook meegemaakt, al zijn we toen wel gedegradeerd. Maar we zijn nu veel ervarener. We gaan het redden. Ondanks de mindere periode is de sfeer heel goed. Ook daarom is het een prima groep. De jongens willen voor elkaar knokken, al zijn we met elkaar wel een paar keer te slap begonnen.”

Zondag tegen SML ontbreken er opnieuw een paar spelers.
“Michel Kremers was geblesseerd, het is de vraag of hij zondag al kan spelen. Martijn Derksen en Nick Duyts zijn na hun gele kaart bij Trias geschorst. De kaartenlast breekt ons nu al een beetje op, maar ik geloof dat er buiten Martijn en Nick bij ons verder niemand op ‘scherp’ staat. Afgelopen zondag werden die kaarten trouwens wel heel gemakkelijk gegeven, ook aan Trias.”

Liggen er tegen SML toch mogelijkheden voor jullie?
“Ja, we moeten ons eigen spel spelen. In de uitwedstrijd hebben we met 1-0 verloren, maar van krachtsverschil was geen sprake. We hebben toen veel kansen gemist, we hadden er zeker 2 moeten maken. Vlak voor tijd kregen toen het doelpunt tegen. We hebben dus wat goed te maken. Ik heb er vertrouwen in.”


Doelman Jos Wenders stopt een strafschop.