Jordy Brunekreef terug bij Swift

6 december 2013 | Van onze AS-redactie

Handballer Jordy Brunekreef (26) heeft hoofdklasser ESCA verlaten en komt de rest van dit seizoen uit voor eredivisionist Swift. Het Nederlands Handbal Verbond heeft het door ESCA ingediende bezwaar tegen de overschrijving afgewezen. Brunekreef is zaterdag in de uitwedstrijd van Swift tegen het Waalwijkse Tachos al inzetbaar.

Brunekreef, begonnen in de jeugd van AAC 1899, vertrok daarna naar Swift. Bij de stadgenoot speelde hij bij de A-junioren en het eerste team. In de zomer van 2011 verkaste Brunekreef naar ESCA.
“Ik wilde weer op niveau spelen”, zegt Brunekreef over zijn tussentijdse overstap van ESCA naar Swift. “De interesse was er ook van twee kanten en na een gesprek heb ik besloten naar Swift te gaan.”
ESCA lag nog wel dwars en tekende bezwaar aan tegen de overschrijving. Brunekreef: “Ik kan dat nog wel een beetje begrijpen. ESCA heeft zich beroepen op competitievervalsing. Stel dat ik in het tweede zou zijn gekomen bij Swift, dan had ik nog tegen ESCA moeten spelen. Maar dat is niet het geval. Ik word bij het eerste team ingeschreven en mag alleen in die ploeg spelen.”
Brunekreef kan zaterdagavond in Waalwijk al zijn rentree maken in de hoofdmacht van Swift. De Arnhemse ploeg heeft met 5 punten uit 10 duels een punt meer dan de Brabantse opponent. Op zaterdag 14 december speelt Swift uit tegen Hellas, dat met 2 punten op de laatste plaats staat.
De thuiswedstrijden tegen Tachos en Hellas leverden een overwinning voor Swift op.

 
Jordy Brunekreef, in actie voor Swift in het seizoen 2010-2011. (Foto: Walter Veerman)