Jordy Brunekreef inzetbaar bij ESCA

12 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jordy Brunekreef is zondag 15 april inzetbaar voor ESCA als de Arnhemse handbalploeg in sporthal Rijkerswoerd een beslissingsduel speelt tegen Ha-Stu. Inzet is een plek in de nieuw te vormen hoofdklasse B.

Brunekreef speelde in de eerste klasse A van de handbalcompetitie van district Oost dit seizoen ongewild een hoofdrol. De Arnhemmer kreeg in het duel met OBW een rode kaart. De tuchtcommissie legde hem vervolgens een schorsing op van 4 duels onvoorwaardelijk én 2 duels voorwaardelijk.
Bij ESCA werd de brief, waarin zijn schorsing kenbaar werd gemaakt door het Nederlands Handbal Verbond (NHV), foutief geïnterpreteerd.
Nadat Brunekreef 2 duels van zijn schorsing had uitgezeten, speelde hij alweer mee. Dat leidde uiteindelijk tot een straf voor ESCA, dat 6 punten in mindering kreeg wegens het opstellen van een ongerechtigde speler.
Het kostte ESCA niet alleen de titel in de eerste klasse A, maar ook rechtstreekse promotie. Als nummer 4 van de ranglijst krijgt de ploeg van trainer Michael de Blok echter een herkansing. Bij winst op Ha-Stu, dat als elfde en voorlaatste eindigde in de regioklasse B, promoveert de Arnhemse formatie alsnog.
“We hebben zowel bij het NHV in Oosterbeek als bij district Oost van het NHV nog wel even navraag gedaan of Jordy mee mocht spelen”, zegt Jan Wensink, voorzitter van ESCA-Handbal. “We wilden geen risico’s lopen.”
ESCA is overigens wel in beroep gegaan tegen de opgelegde straf van 6 punten in mindering. “Maar het verweerschrift wordt pas na dit weekeinde behandeld”, aldus Wensink.Ook voor de handbalsters van ESCA is het zondag D-day. Die ploeg eindigde in de tweede klasse B als derde achter kampioen Groesbeeks Glorie en AAC 1899 3 en speelt een beslissingswedstrijd om een plek in de eerste klasse tegen Angeren.

Programma zondag 15 april, sporthal Rijkerswoerd
13.00 uur: ESCA – Angeren (beslissingsduel bij de vrouwen om 1 plaats in de eerste klasse)
14.15 uur: ESCA – Ha-Stu (beslissingsduel bij de mannen om 1 plaats in de hoofdklasse B)