‘Jonkies’ Swift klaar voor de strijd

2 september 2011 | Van onze AS-redactie

Met een enthousiaste, jonge groep en met aan het roer de nieuwe trainer Paul Schuurkes begint handbalvereniging Swift zaterdagavond aan een nieuw eredivisieseizoen. In de Arnhemse Elderveldhal is Swift gastheer van Aalsmeer. Dat duel begint om 20.15 uur. De AS-redactie sprak met Jop Sinkeldam, de nieuwe aanvoerder van Swift.

Zijn jullie klaar voor de competitiestart?
Jop Sinkeldam: “Ja, wij zijn door trainer Paul Schuurkes optimaal voorbereid. Er zijn veel oudere spelers gestopt en daar hebben we nu een andere groep en ander handbal voor terug. In welk opzicht? Er is jeugdig enthousiasme en er zit wat meer tempo in.”

Routiniers als Guido Snijder en de keepers Martijn Hagen en Harmen Voogt, om er enkele te noemen, zijn gestopt. Gaat een gebrek aan ervaring jullie niet opbreken?
“Ik denk dat het wel mee zal vallen. Wij gaan zonder druk de competitie in. In de vierde wedstrijd spelen we tegen Hellas. Dat is een hele belangrijke. Tot die tijd hoeven we ons geen druk op te leggen en kunnen we ‘fruitig’ handballen. In de voorbereiding hebben we een paar slechte wedstrijden gespeeld, maar ook goede. Zo hebben we 2 keer van Hurry Up gewonnen, toch de bekerwinnaar van Nederland.”

Is het vertrek van spelers voldoende gecompenseerd?
“Ik zie het anders. Jongens, die vorig seizoen wat minder aan spelen toekwamen, zoals Pascal Lucassen, zullen nu meer moeten brengen. De spelers die zijn vertrokken waren natuurlijk geweldige handballers, maar het team dat er nu staat zal ook goede prestaties neer kunnen zetten.”

Jij bent pas 21 jaar en dit seizoen de aanvoerder. Trots?
“Dat is niet het goede woord. Het is een feit dat ik het ben en ik vind het leuk. Ik ben ook bijna de speler met de meeste ervaring.”

Wat is de doelstelling voor dit seizoen?
“Handhaven en vandaar verder om hoog kijken.”

Vorig seizoen openden jullie spectaculair met een thuiszege op Aalsmeer. Dat is nu weer de tegenstander.
“Het is een leuke ploeg om tegen te spelen. Vorig seizoen hebben we 2 keer van ze gewonnen, dus Aalsmeer is nu gewaarschuwd. Wij weten dat er wat te halen valt, maar dan moet bij ons wel alles kloppen.”


Job Sinkeldam, vorig seizoen in actie tegen landskampoioen Swift. (Foto: Walter Weerman)