Jongeling trekt AVW’66 overeind

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

Een zucht van opluchting ging er zaterdag door sportpark Hamerden in Westervoort: AVW’66 draagt niet langer de rode lantaarn in de eerste klasse D. De ploeg van trainer Roberto Straal versloeg FC Horst na een late winnende treffer: 2-1. Frank Futselaar  scoorde beide treffers.

De 18-jarige jongeling maakte zijn debuut in de basis van de Westervoorters en werd meteen de matchwinnaar. AVW heeft de afgelopen week orde op zaken gesteld en de ploeg begon zaterdag dan ook heel anders aan de wedstrijd dan de afgelopen weken. Met strijd, inzet en bij vlagen ook aardig voetbal maakte AVW het Horst moeilijk, maar toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een corner werd de bal van dichtbij binnen gefrommeld: 0-1.
AVW zette door en maakte direct uit de tegenaanval de gelijkmaker via Futselaar, die van dichtbij binnen kon tikken: 1-1. De tweede helft was iets minder van de zijde van AVW, maar in de 89e minuut kon Futselaar opnieuw de bal van dichtbij binnentikken: 2-1.

Roberto Straal was na afloop erg blij. De trainer had het van tevoren gezegd: alleen met strijdlust kun je tegenslagen overwinnen. Dat had zijn ploeg zich goed in de oren geknoopt. Straal: “Zeker de eerste helft hebben de spelers enorm veel gegeven. En dat brak ons na rust door het zware veld bijna op. Maar over de inzet niets dan lof,  die was geweldig. Ik heb hier een ongelooflijk goed gevoel over, eindelijk zat het ons mee.”

De tweede overwinning van dit seizoen was in hoge mate te danken aan een kleine debutant, de 18-jarige Frank Futselaar, normaal de spits van het tweede. Straal: “Ik ken hem natuurlijk goed. Hij is bij ons al eens ingevallen, en hij trainde ook al met ons mee. In die zin was het geen gok op hem op te stellen, ik weet wat hij kan. Hij werkt heel hard en heeft een enorm loopvermogen.”
AVW’66 is op de ranglijst van 1D opgeschoven van de veertiende naar de twaalfde plaats.

Andere uitslagen 1D:
SDV Barneveld – Bennekom      2-0
DOS Kampen – Be Quick ’28     2-2
WVF – Go Ahead Kampen          2-1
VVOG – DZC ’68                          2-0 
DOS ’37 – Zwart Wit ’63              0-1