Jonge Kracht wacht zwaar einde seizoen

1 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft aan de uitwedstrijd bij Germania geen punten overgehouden: 2-0. De Huissenaren kregen hiermee geen loon naar werken. De Huissense ploeg wacht nu een loodzwaar einde van het seizoen.

In de eerste helft legde Jonge Kracht een aadige partij voetbal op de mat. De eerste mogelijkheid was nog voor Germania, maar daarna heersten de gasten. Eerst was Ted Bronkhorst dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet verdween van dichtbij net over de lat. Jonge Kracht kwam een aantal keren zeer dreigend door, maar de eindpass was te vaak onnauwkeurig. Stephen Könnemann had de ‘rooien’ een voorsprong kunnen bezorgen, maar in plaats van de bal af te spelen naar de volledig vrijstaande Tom te Boekhorst, schoot de vleugelaanvaller zelf. Zijn inzet ging voorlangs.
In de 36e minuut kwam Germania enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Een schot van 25 meter verdween via de binnenkant van de paal in het doel. Jonge Kracht was er niet door van slag en ging na rust op zoek naar de gelijkmaker.
“In de eerste helft hebben we onzelf tekortgedaan, maar in de tweede helft deed ook scheidsrechter Van Dongen een duit in het zkje”, zei trainer Roy van der Hoek van Jonge Kracht. “In de 70e minuut zag hij in een correct uitgevoerde schouderduw van aanvoerder Jan-willem Lentjes een penalty. Alle aanwezigen op het Groesbeekse sportpark waren verrast en de fans van Jonge Kracht verbijsterd, want de vermeende overtreding werd ook nog buiten de 16 meter gemaakt.”
Tot overmaat van ramp toonde de leidsman Lentjes ook nog eens de gele kaart en de strasfchop werd benut: 2-0. Jonge Kracht ging daarna opportunistisch op zoek naar de aansluitingstreffer en nam daarbij het risico van counters van Germania op de koop toe. Klaas Venderbosch was nog dichtbij de 2-1, maar als Germania de counters beter had uitgespeeld, had de uitslag ook hoger uit kunnen vallen.
De gifbeker was voor Jonge Kracht nog niet helemaal leeg, want 5 minuten voor tijd kreeg Lentjes voor de tweede maal een makkelijk gegeven gele kaart en moest dus vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. De nacompetitie lijkt op dit moment voor Jonge Kracht het hoogsthaalbare.

Uitslagen eerste klasse E
Germania – Jonge Kracht    2-0
Rheden – Achilles’12          1-0
Tubantia – Alverna             1-4
PH – SDOUC                       4-0
AWC – SC Enschede            0-2
Glanerbrug – De Bataven    1-1
Voorwaarts T – De Zweef    4-2