Jonge Kracht na 10 jaar terug in tweede klasse

19 juni 2024 | Van onze AS-redactie

Het kostte zondagmiddag bloed, zweet en trainen. Maar het uiteindelijke doel was bereikt. Jonge Kracht was na het nemen van strafschoppen, nadat in de finale van de nacompetitie tegen Vorden (0-0) ook na verlenging geen beslissing was gevallen, de gelukkigste. De Huissense voetbalclub promoveert en keert terug in de tweede klasse van het zondagvoetbal.

Jonge Kracht degradeerde in 2014 uit de tweede klasse om een jaar later ook uit de derde klasse te kukelen. Pas in 2022 viel er voor de Huissense club weer wat te vieren toen het onder leiding van trainer RenĂ© Knuiman in de finale van de nacompetitie te sterk was voor GSV ’38 en terugkeerde in de derde klasse. Daarin handhaafde de ploeg zich keurig en met een vijfde plaats in de eindrangschikking miste Jonge Kracht de nacompetitie op een haar.

Het seizoen 2022 – 2023 was tevens het laatste jaar van trainer RenĂ© Knuiman, die de Huissense club vier seizoenen, inclusief twee coronajaren, had gediend. Knuiman stapte over naar Eldenia. Onder leiding van de nieuwe trainer Gerrit-Jan Barten eindigde Jonge Kracht in de derde klasse C dit seizoen achter kampioen VIOD en SDOUC als derde. De Huissenaren pakten de tweede periodetitel, waarin ook SDOUC en VIOD 20 punten behaalden in 9 wedstrijden, maar het betere doelsaldo van Jonge Kracht gaf de doorslag.

In de nacompetitie ontdeed Jonge Kracht zich op eigen veld in de eerste ronde van Witkampers (3-0), waarna het in de tweede ronde op bezoek moest bij Schalkhaar. De Huissense ploeg versloeg de tweedeklasser na verlenging met 2-1, waardoor de Overijsselse formatie degradeerde.

In de finale trof Jonge Kracht in Vorden opnieuw een tweedeklasser en ook nu bleef de Huissense ploeg overeind. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Nadat Vorden eenmaal had gemist en Jonge Kracht ook de vijfde penalty had benut, barstte het Huissense feest op sportpark Dichteren in Doetinchem los.

* Alle foto ’s van het duel Vorden – Jonge Kracht zijn gemaakt door Nico Kooij.