Jonge Kracht loopt averij op in Twello

23 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht liep de eerste klasse E bij Voorwaarts Twello tegen een nederlaag op. de Thuisclub stond na een rode kaart al halverwege de eerste helft met 10 man, maar Jonge Kracht kon de overtalsituatie niet uitspelen: 2-0.

“Een onverwacht verlies”, zei een teleurgestelde trainer Mohammed Mouhouti van Jonge Kracht na afloop. “We zijn met de beste bedoelingen vertrokken en hadden tot de 1-0 ook een aantal goede kansen op een voorsprong, maar die werden helaas niet benut.”
Shiwam Hamdaziz, Stephen Könnemann en Rick Houterman hadden de kans Jonge Kracht op voorsprong te zetten, maar zij hadden geen geluk bij de afronding.
Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub met 10 man te staan toen een speler van Voorwaarts Twello zijn tweede gele kaart kreeg. Tien minuten voor rust scoorde de thuisclub uit een vrije trap. “Van ruim 30 meter vloog de bal na een verwoestende uithaal in het doel”, zei Mouhouti. “En meteen na de pauze viel ook de 2-0 na een misverstand tussen onze verdedigers en onze keeper, Jay Lelie. Onze verdedigers lieten de bal stuiten en Jay dacht te redden maar twijfelde, waarna de bal over hem heen in het doel werd geschoten.”
Een onnodige nederlaag, meende Mouhouti. “Want wij waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Dit is teleurstellend, want bij een zege hadden we de aansluiting naar boven behouden.”
Jonge Kracht speelt zondag in Huissen de derby tegen De Bataven.

Uitslagen eerste klasse E
PH – SC Enschede                       1-1
Voorwaarts T – Jonge Kracht    2-0
WSV – SDOUC                              1-0
Longa’30 – Germania                 5-1
AWC – Achilles’12                       3-0
Epe – Albatross                           1-1
De Bataven – Tubantia                2-0