Jonge Kracht laat veel kansen onbenut

9 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft in de tweede klasse I een zege behaald op AGOVV: 2-1. De Huissense ploeg hield het onnodig spannend, want al voor rust had de Betuwse formatie ruim afstand kunnen nemen van de Apeldoornse opponent.

Jonge Kracht nam door Klaas Venderbosch de leiding. Hij scoorde met een fraaie hakbal: 1-0. Joshua Kapel zorgde voor 2-0. Venderbosch trof in de eerste helft ook nog de lat voor de thuisploeg.
Ellis Orgenia had na rust het duel op sportpark Schalkshof kunnen beslissen, maar hij kreeg de bal uit de toegekende strafschop niet achter de Apeldoornse doelman. Ook in de tweede helft ging de bal op de Apeldoornse lat. Ditmaal was het Marc Jansen die geen geluk had bij de afronding.
een kwartier voor tijd werd het nog spannend toen AGOVV vanaf de strafschopstip wel succesvol was: 2-1. Doelman Ruben te Witt (foto) van Jonge Kracht redde in de slotfase nog een keer fraai en zorgde er zo voor dat de drie punten in Huissen bleven. Vlak voor tijd kreeg een Apeldoornse speler nog een tweede gele kaart.
Met 4 punten uit 2 duels kent Jonge Kracht een prima start van het seizoen. Orion en Trekvogels zijn nog de enige twee ploegen met de maximale score van 6 punten.

Tweede klasse I
Leones – Woezik                2-4
Orion – DVC ’26                 8-1
Jonge Kracht – AGOVV       2-1
DCS – Concordia Wehl       4-1
WSV – Trekvogels              0-1
Varsseveld – DVV               1-0 
Columbia – Beekbergen     1-1