Jonge Kracht laat legio kansen liggen

4 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft zichzelf zondag een slechte dienst bewezen. De ploeg van trainer Roy van der Hoek verloor volkomen onnodig de uitwedstrijd bij concurrent Alverna. Het werd in Wijchen 1-0.

“Een uitslag die in de verste verte geen recht doet aan het vertoonde spelbeeld en de gecreëerde kansen”, zei Roy van der Hoek, trainer van Jonge Kracht, na afloop.
Alverna en Jonge Kracht zijn identieke ploegen die graag de counter benutten om toe te slaan. In de eerste heflt waren de 2 teams aan elkaar gewaagd, maar was Jonge Kracht het gevaarlijkst. Eerst werd Stephen Könnemann twee keer alleen op de doelman van Alverna afgestuurd, maar beide keren wist hij de levensgrote kans van dichtbij niet te verzilveren.
Kort daarop kreeg Alverna ook een grote kans, maar ook de spits van Alverna miste oog in oog met doelman Jay Lelie. In het verloop van de eerste helft kwam Jonge Kracht nogmaals goed door via de rechterflank, maar de voorzet van Tom van de Velde werd door Tom te Boekhorst, die voor het eerst dit seizoen in de basis startte, van dichtbij gemist. Kort daarop legde Ted Bronkhorst de bal panklaar op dezelfde Te Boekhorst, maar deze verzuimde de trekker over te halen, waardoor ook deze kans verloren ging.
Na rust ging het voor Jonge Kracht al in de 2e minuut mis. Doelman Jay Lelie liet bij een voorzet de bal tot 2 keer toe los, waarna de spits van Alverna van dichtbij kon scoren. De Huissenaren gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker.
“Die leek er ook een paar keer aan te komen, maar er werd te onzorgvuldig met de mogelijkheden omgesprongen. In andere gevallen onderscheidde de doelman van Alverna zich”, zei een teleurgestelde Van der Hoek.
Door de nederlaag raakt Jonge Kracht de aansluiting met de middenmoot enigszins kwijt. Zondag staat de derby tegen De Bataven op het programma.

Uitslagen Eerste klasse E
De Bataven – Rheden              2-1
Alverna – Jonge Kracht          1-0
Tubantia – SDOUC                  1-1
PH – Achilles’12                      1-3
Germania – SC Enschede      0-0
Glanerbrug – De Zweef          4-2
Voorwaarts T – AWC              1-1