Jonge Kracht klimt naar tweede plaats

3 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht blijft het goed doen in de eerste klasse E van het zondagvoetbal. De ploeg van de Arnhemse trainer Mohammed Mouhouti was op eigen veld met 1-0 te sterk voor Sportclub Enschede.

Rick Houterman kroonde zich op sportpark Schalkhof tot matchwinnaar. De aanvaller nam in de 35ste minuut de bal na een crosspass van Tom Vink prima aan, draaide weg bij zijn tegenstander en krulde de bal in de verre hoek: 1-0.
De thuisclub liet na rust nog een aantal grote kansen liggen. Bijna kreeg Jonge Kracht daarvoor de rekening gepresenteerd. Met een prima redding voorkwam doelman Jay Lelie vijf minuten voor tijd kostbaar Huissens puntenvelies.
“Een terecht zege”, constateerde Mouhouti na afloop. “Tot de 85ste minuut heeft Enschede geen kans gehad. Wij hadden het eerder af moeten maken.”
Jonge Kracht staat nu op een gedeelde tweede plaats op 2 punten achterstand van koploper De Bataven. Mouhouti: “Ik heb de jongens vooraf gezegd dat er met Enschede en Germania twee belangrijke wedstrijden op het programma staan. Kom je daar goed uit, dan doe je mee met de bovenste ploegen. De eerste hebben we gehad en dus een goede stap gezet.”

Uitslagen eerste klasse E
Achilles’12 – Germania               5-2
Epe – Longa’30                             2-2
Jonge Kracht – SC Enschede      1-0
Albatross – PH                              1-1
Tubantia – SDOUC                       0-2
De Bataven – AWC                        1-0
Voorwaarts Twello – WSV            2-1