Jonge Kracht kegelt MASV na strafschoppen uit toernooi om Arnhem Cup

17 januari 2020 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Huissense vierdeklasser versloeg het twee klassen hoger spelende MASV op het Arnhemse sportpark Malburgen-West na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond een 3-3 stand op het bord. Jonge Kracht stuit op 10 maart in de kwartfinale op Eldenia.

Jonge Kracht bleek voor MASV opnieuw een Angstgegner in het toernooi om de Arnhem Cup. Vorig seizoen gingen de Arnhemmer ook al onderuit tegen de Huissenaren, die in Arnhem toen veel sterk waren: 0-4. ook nu leek het diezelde kant op te gaan, want bij rust leidde Jonge Kracht al met 1-3. Alle Huissense treffers werden gemaakt door Rik Peters.

Na de hervatting keerde de spanning volledig terug en kwam de ploeg van trainer Roberto Straal op gelijke hoogte: 3-3. In de noodzakelijke strafschoppenserie werden missers van Kay van Huet en Orveo Ubbergen de thuisploeg fataal. Opvallend detail: Van Huet mocht in de penaltyreeks twee keer aanleggen. De verdediger schoot zijn eerste pingel op de paal, maar mocht de strafschop overnemen, omdat doelman Paul de Wit van Jonge Kracht te vroeg bewoog. De tweede inzet van Van Huet werd door De Wit gestopt. Alle vier strafschopnemers van Jonge Kracht schoten raak.

Voor MASV, dat de rentree vierde van de aan een kruisband geopereerde Anthony Vogelaar, scoorden Benjamin Ahuluheluw (2) en Shentley Lovert in de reguliere speeltijd de doelpunten. Trainer René Knuiman van Jonge Kracht zag het duel met MASV vooral als een prima voorbereiding op de tweede seizoenhelft. “Voor mij was dit daarom meer dan een oefenwedstrijd. Dit was een uitstekende generale voor de competitiekraker tegen GVA, volgende week zondag.”

 

Arnhem Cup
Eerste ronde
Uitslagen
19 november
VVO – ESA 0-5
26 november

Elsweide – VDZ 0-6

Tweede ronde
uitslagen
Dinsdag 17 december

(B) Eldenia – DVOV 4-1
(C) Arnhemse Boys – Arnhemia 2-4
(D) AVW ’66 – Westervoort 1-1 (AVW ’66 wns)
(E) De Paasberg – VDZ AFGELAST
Programma
Donderdag 16 januari
(A) MASV – Jonge Kracht 3-3 (Jonge Kracht wns)
Zondag 19 januari
(F) SML – RKHVV (14.00 uur, arbiter Omar Khalifa)
Dinsdag 21 januari
(E) De Paasberg – VDZ (20.30 uur, arbiter Patrick Baardman))
(G) ESA – Veluwezoom (20.30 uur, arbiter Nicholas Henon)
Datum nog onbekend
(H) Eendracht – SC Rheden

 Kwartfinales
10 maart 2020
: (I) Jonge Kracht – Eldenia
12 maart 2020: (J) Arnhemia – AVW ’66
24 maart 2020: (K) winnaar (E) – winnaar (F)
26 maart 2020: (L) winnaar (G) – winnaar (H)
Halve finales
14 april 2020: (M) winnaar (I) – winnaar (J)
16 april 2020: (N) winnaar (K) – winnaar (L)
Finale
7 juni 2020:
winnaar (M) – winnaar (N)