Jonge Kracht heeft de smaak te pakken

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft zondag zijn tweede zege op rij behaald. Na de driepunter van vorige week bij AWC (1-3) versloeg de ploeg van trainer Roy van der Hoek nu op het eigen sportpark Schalkshof Voorwaarts Twello met 3-1.

Bij rust keek Jonge Kracht nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar dat was gezien de krachtsverhoudingen in het veld niet terecht. Binnen 5 minuten waren Stephan Könnemann en Ted Bronkhorst al heel dicht bij een treffer. Voorwaarts Twello probeerde met lange trappen naar voren onder de druk vandaan te komen. Het leidde halverwege de eerste helft tot de eerste en enige kans. Het was wel meteen raak: 0-1.
Nadat Jonge Kracht opnieuw 2 goede kansen had laten liggen, claimde de thuisclub een strafschop na een overtreding op Klaas Venderbosch. “100 procent strafschop”, zei trainer Roy van der Hoek, die op slag van rust ook nog een doelpunt van Stephan Könnemann wegens buitenspel afgekeurd zag worden.  “Ten onrechte”, beweerde Van der Hoek. “Kevin Peters legde de bal terug, de grensrechter vlagde niet eens.”
Ondanks die tegenslagen bleef Jonge Kracht na rust goed spelen. Doelman Jay Lelie voorkwam nog wel de 0-2 toen een aanvaller van Voorwaarts alleen voor hem verscheen. Een kwartier na de pauze kreeg een middenvelder van Voorwaarts zijn tweede gele kaart en vanaf dat moment rook Jonge Kracht bloed.
In de 69ste minuut maakte Tom van der Velde gelijk: 1-1. “Een wereldgoal”, sprak Van der Hoek. Met een geweldige omhaal schoot hij de bal in de kruising.”
De Huissense fans waren na die fraaie goal nog niet uitgefeest, toen Könnemann nog geen minuut later na een mislukt schot van Bronkhorst voor 2-1 zorgde. In blessuretijd maakte linksback Thijs Janssen er nog 3-1 van.
“Dit geeft veel vertrouwen”, zei Van der Hoek na afloop. “Dit zat er al een beetje aan te komen en als we de boel een beetje fit houden, kunnen wij gewoon in de middenmoot eindigen.”

Uitslagen Eerste klasse E
Jonge Kracht – Voorwaarts T    3-1
SDOUC – AWC                             1-1
De Zweef – Achilles’12               4-6
SC Enschede – Rheden               4-1
Tubantia – Glanerbrug               0-2
Alverna – Germania                    3-5
De Bataven – PH                           4-2