Jonge Kracht haalt uit bij PH: 1-4

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht is zondag met 3 punten teruggekeerd uit Almelo. De Huissense ploeg was in 1E met 4-1 te sterk voor PH en neemt door de zege afstand van de onderste plaatsen.

Jonge Kracht startte voortvarend en kreeg al binnen een minuut een mogelijkheid om voorsprong te komen. De voorzet van Tom van de Velde werd door de doelman van PH onderschept voordat Stephen Könnemann gevaarlijk kon worden. PH had direct een antwoord maar de onderkant van de lat voorkwam een vroege achterstand.
Na 10 minuten was het toch raak voor de thuisclub. De spits van PH rondde een aanval perfect af en liet doelman Jay Lelie kansloos. Jonge Kracht rechtte de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een verre inworp van Kevin Peters was het Ellis Orgenia die de afgeslagen bal van 20 meter in de bovenhoek joeg.
Niet veel later werd Marc Jansen binnen de 16 meter neergelegd. Klaas Venderbosch liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-2. Jonge Kracht bleef de hele eerste helft de bovenliggende partij. Kort voor rust kregen de bezoekers op de middenlijn een vrije trap. Ted Bronkhorst zag de doelman van PH te ver voor zijn doel staan en schoot de bal in een keer over de verbouwereerde keeper: 1-3.
Na rust ging PH opportunistischer spelen en zette Jonge Kracht onder druk. Maar de door de sterk spelende aanvoerder Jan Willem Lentjes geleide verdediging gaf geen krimp. Daarentegen kon Jonge Kracht naar hartelust de vrijgekomen ruimte benutten. Grote kansen voor Coen Siebenheller en Klaas Venderbosch bleven onbenut. toch werd nog in de laatste minuut nog 1-4. Coen Siebenheller schoot van afstand, waarna de doelman van PH de bal volledig verkeerd beoordeelde.
Jonge Kracht doet met deze derde overwinning op rij goede zaken en schuift op richting de grote middenmoot. Zondag staat de klassieker tegen Germania op het programma.

Uitslagen 1E
PH – Jonge Kracht                     1-4
Glanerbrug – Alverna              3-0
AWC – De Zweef                        3-1
Rheden – Tubantia                   4-3
Germania – De Bataven           1-1
Voorwaarts T – SDOUC           1-2
Achilles’12 – SC Enschede      afg.