Jonge Kracht haalt in bij Rheden

28 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

In de eerste klasse E speelt Jonge Kracht donderdag 29 maart een inhaalwedstrijd uit tegen Rheden. De Huissense ploeg kan de punten in de strijd tegen degradatie goed gebruiken. Voor Rheden is het duel van belang in de strijd om de tweede periodetitel.

Rheden – Jonge Kracht is een duel met een pikant tintje. Roy van der Hoek, trainer van Jonge Kracht, en Bram van Aken, trainer van Rheden speelden 25 jaar samen bij Eldenia.
Jonge Kracht, dat op een elfde plaats staat met 19 punten uit 19 duels en op die positie veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie, lijkt tegen de huidige nummer 2 op de ranglijst op voorhand niet kansloos.
Met 11 punten in 8 uitwedstrijden presteert Jonge Kracht buitenshuis beter dan thuis. Op het eigen sportpark Schalkshof pakte de Huissense ploeg maar 8 punten in 11 wedstrijden. De achterstand van Jonge Kracht op Voorwaarts Twello, dat op een ‘veilige’ tiende plaats staat, is 2 punten.
Voor Rheden is de wedstrijd van groot belang voor de strijd om de tweede periodetitel. Bij winst op Jonge Kracht neemt de ploeg van trainer Bram van Aken de leiding in de tweede periode over van SC Enschede. Rhe­den is dan één zege verwijderd van het winnen van de tweede periodeti­tel. Op Paasmaandag speelt Rheden vervolgens de beslissende thuiswedstrijd tegen SDOUC, de ploeg van oud-trainer Ron Olyslager.
Rheden speelde lange tijd mee om de titel, maar is de laatste weken van slag. Na de 4-2 zege op De Zweef op 4 maart, kwam de ploeg in de laatste 3 wedstrijden niet meer tot winst. Een 1-0 nederlaag bij Glanerbrug werd gevolgd oor een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen SC Enschede (2-2) en een 2-0 verlies bij Tubantia.
Rheden lijkt daardoor uitgeschakeld in de strijd om de titel, want de achterstand op koploper De Bataven bedraagt inmiddels 11 punten. Rheden speelde wel een wedstrijd minder.
Rheden is thuis erg sterk. De ploeg won 7 van de 8 gespeelde thuiswedstrijden en alleen SC Enschede pakte aan de IJsselsingel een punt.
Rheden – Jonge Kracht begint donderdag om 20.00 uur.