Jonge Kracht gaat ongelukkig onderuit

30 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht is zondag op eigen veld uiterst ongelukkig onderuit gegaan tegen De Bataven. Ver in blessuretijd kreeg Jonge Kracht een omstreden strafschop tegen waaruit de ploeg uit Gendt de 1-2 maakte.

Dat was moeilijk te verteren voor trainer Mouhouti en zijn mannen. De trainer: “Onze rechtsback Tom van der Velde tikte zijn tegenstander iets aan met zijn schouder. Hij verzekerde mij dat het absoluut geen strafschop was. Die aanvaller liet zich ook wel heel gemakkelijk vallen. Het is erg zuur om zo te verliezen.”

Mouhouti was ook wel zo reëel om te erkennen dat De Bataven, zeker in de eerste helft, bij vlagen beter voetbalde, en iets ‘verzorgder speelde’.  Maar met een overwinning kreeg de Betuwse ploeg te veel. Voor rust ontsnapte Jonge Kracht dus aan een achterstand, na rust herpakte de ploeg zich en kwam na een fraaie aanval op 1-0 door Shiwan Hamdaziz.
Voor de Huissense formatie leek er niets aan de hand, maar dat werd een kwartier voor afloop anders toen Bataven wat fortuinlijk op 1-1 kwam. Een mislukte voorzet van Aarntzen belandde in het doel. In de slotfase werd het nog erger toen de scheidsrechter Bos de bal op de stip legde. Bataven-aanvoerder Delleman maakte er dankbaar gebruik van.
Jonge Kracht is nog steeds een ‘veilige middenmoter’ in de eerste klasse E maar moet volgens Mouhouti wel op zijn hoede blijven. “We moeten in elk geval weg blijven van de onderste vier plaatsen. De volgende wedstrijd, tegen Epe, wordt erg belangrijk.”

Andere uitslagen 1E:
Albatross-WSV                    1-3
Achilles ’12-Voorwaarts    1-1
Germania- AWC                  4-1
Sp.Enschede-Longa’30      1-2