Jonge Kracht favoriet tegen VDZ

14 mei 2013 | Van onze AS-redactie

Het licht favoriete Jonge Kracht en VDZ staan dinsdagavond 14 mei tegenover elkaar in de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. Beide ploegen bleven dit seizoen verstoken van een prijs. De Arnhem Cup biedt nog een kans.

Jonge Kracht kende een uitstekend seizoen en had op de 25e en voorlaatste speeldag in de tweede klasse I nog uitzicht op de titel. Het Duivense DVV bleek vorige week donderdag in een rechtstreekse confrontatie in Huissen echter met 3-2 te sterk. Zondag won de ploeg van trainer Michel Houterman de laatste competitiewedstrijd in Nijmegen met 5-4 van Trekvogels. Jonge Kracht eindigde daarmee op een keurige gedeelde tweede plaats in de eindrangschikking. Een periodetitel zat er echter niet in voor de Huissense ploeg.
Tegenstander VDZ, uitkomend in de derde klasse C, kende een wat kleurloos seizoen. De ploeg van het trainersduo Willy Mechers/Vincent Coubois had zijn beste periode voor de winterstop. Na de ‘sneeuwperiode’ won de Arnhemse ploeg in tien wedstrijden nog maar eenmaal. VDZ eindigde met stadgenoot SML op een gedeelde zesde plaats.
De winnaar van het duel VDZ – Jonge Kracht treft op dinsdag 28 mei in de halve finale de winnaar van de confrontatie tussen de zaterdagclubs ESA en AZ 2000. Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van voetbalvereniging Eendracht.

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur

Dinsdag 14 mei: VDZ – Jonge Kracht           (1)
Donderdag 16 mei: ESA – AZ 2000              (2)
Dinsdag 21 mei: AVW ’66 – SML                  (3) 
Donderdag 23 mei: RKHVV – De Bataven     (4)

Halve finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Dinsdag 28 mei: winnaar 1 – winnaar 2       (5)
Donderdag 30 mei: winnaar 3- winnaar 4    (6)

Finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Zondag 9 juni: winnaar (5) – winnaar (6)