Jonge Kracht boekt nipte zege bij WSV

31 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht blijft meedoen in de bovenste regionen van de eerste klasse E. Door een late treffer van Tom van der Velde won de Huissense ploeg zondag met 1-0 bij het Apeldoornse WSV.

Bij nummer laatst WSV had Jonge Kracht enig geluk nodig om de drie punten mee terug naar Huissen te nemen. Pas 10 minuten voor tijd zorgde rechtervleugelverdediger Tom van der Velde voor de enige treffer.
De mee opgekomen back haalde van ruim 25 meter uit en zag de bal via de rug van een WSV-verdediger in het Apeldoornse doel belanden. De vreugde in het Huissense kamp was er niet minder om.
“Als je mee wil blijven doen in de bovenste regionen, moet je dit soort wedstrijden winnen”, zei trainer Mohammed Mouhouti, die geen beroep kon doen op de geschorste  aanvoerder Jan-Willem Lentjes en spits Tom te Boekhorst. “En hoewel het doelpunt wat gelukkig tot stand kwam, was de overwinning wel terecht”, vond Mouhouti.
Jonge Kracht creëerde nog wel een paar kansen in dit duel, maar Marcel Mc Combs en Shiwan Hamdaziz hadden geen geluk bij de afronding.
De eerste periodetitel in de eerste klasse E ging naar Achilles’12, dat thuis met 1-0 won van Tubantia. Jonge Kracht klom door de zege van de achtste naar de vijfde plaats.

Uitslagen eerste klasse E:
PH – Voorwaarts                   2-2
SDOUC – De Bataven           1-0
Achilles’12 – Tubantia        1-0
Longa’30 – AWC                   1-1
WSV – Jonge Kracht              0-1
SC Enschede – Epe               2-1
Germania – Albatross         5-1