Jonge doelman dolblij met Rheden

21 september 2013 | Van onze AS-redactie

Van VDZ A1 naar het eerste elftal van Rheden. Een enorme stap, maar doelman Jelmer van de Witteloostuijn (18) doorstond die vooralsnog met glans. Met Rheden pakte hij vier punten uit de eerste twee duels. Zondag wacht Babberich. Een gesprek.


Hoe ben je van VDZ A1 bij Rheden terechtgekomen?

Jelmer van de Witteloostuijn: “Ik ben gevraagd en mij is toen gezegd dat ik een kans zou krijgen. Ik heb toen mijn jawoord gegeven. Daarna hebben mensen bij VDZ nog wel geprobeerd mij op andere gedachten te brengen. Maar dat was te laat, ik had bij Rheden toegezegd.”

Een hele grote stap. Hoe heb je dat ervaren?
“Ik zag het vooral als een leuke uitdaging. Het was wel wennen, maar ik denk dat ik het prima opgepakt heb. Bij Rheden heerst een andere cultuur dan bij VDZ. Bij VDZ was het vooral lang leve de lol. Bij het eerste van Rheden is het ook gezellig, maar wel heel prestatiegericht.”

Je moest de concurrentie aangaan met Michiel Bos. Heb je dat in je voordeel beslist?
“Het is nog niet bekend wie de eerste keeper is. In eerste instantie ben ik er vanuit gegaan dat ik tweede keeper zou worden. Maar Michiel is door omstandigheden ook even afwezig geweest. Ik heb ondermeer in de bekerwedstrijd tegen Bennekom en de competitiewedstrijden tegen DVV en Grol. Dat is meer dan ik had verwacht, maar het gaat heel goed.”

Zondag wacht Babberich. Dat is in de regio een ‘Klassieker’. Merk je dat?
“Ik heb niet echt het gevoel dat er een derby aankomt. Ik merk dat ook niet in de groep, maar er zijn geloof ik twaalf nieuwe jongens. Allemaal jong, dus wij kennen dat verleden niet.”

Wat wordt het dit seizoen met Rheden?
“We hebben een prima ploeg met veel voetballend vermogen. We raken ook steeds beter op elkaar ingespeeld. Ik heb er in ieder geval een heel goed gevoel bij. Het wordt echt geen degradatievoetbal.”

Wat verwacht je verder van je eigen ontwikkeling?
“Ik heb het bij Rheden geweldig naar mijn zin. Het is een hele leuke groep. En mocht ik uiteindelijk niet de eerste keeper zijn, dan blijf ik betrokken bij het eerste en speel ik in het team onder 23 jaar. Het tweede elftal heeft zijn eigen keeper. Ik moet zorgen dat ik steeds beter word.”

* Het duel Rheden – Babberich wordt zondag gespeeld op het sportpark aan de IJsselsingel in Rheden. de aanvang is 14.00 uur.

Klik hier voor het complete voetbalprogramma.