Jong Vitesse wint spektakelstuk

11 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

Jong Vitesse en Jong Sparta hebben de toeschouwers maandagavond op sportcentrum Papendal een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Jong Vitesse stapte uiteindelijk als winnaar (4-3) van het veld en is in de tweede divisie nu een goede middenmoter.

Jong Vitesse deelt met 13 punten uit 9 duels de zevende plaats met Katwijk en FC Lienden, de ploeg van trainer Hans Kraaij jr. Jong AZ gaat met 20 uit 9 aan kop, gevolgd door het Veenendaalse GVVV, waar John de Wolf hoofdtrainer is.
Op Papendal vielen maandagavond in het eerste kwart van de wedstrijd al vier doelpunten. Jong Vitesse kwam in de elfde minuut op 1-0 door Cali Daniel. Hij benutte een strafschop, nadat Kai Koreniuk door doelman Verrips van Jong Sparta was neergelegd. Drie minuten later was de stand alweer gelijk door Robert Klaassen: 1-1. De thuisclub was snel over die tegenslag heen. Kai Koreniuk bekroonde in de 18e minuut een mooie individuele actie met een al even fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied. 10-10-2016: Voetbal: Jong Vitesse v Jong Sparta: Arnhem  (L-R) Coach Jong Vitesse John Lammers -Doelman Verrips zag de bal in de kruising vliegen: 2-1. kort daarop stond de defensie van Jong Vitesse te slapen bij een corner. Spartaan Cyril Chevreuil kon vrij inkoppen: 2-2. Arshak Koryan zorgde er zes minuten voor rust voor dat Jong Vitesse toch met een voorsprong kon gaan rusten. De aanvaller stiftte de bal met een fraaie boog over de uitlopende doelman Verrips van Jong Sparta: 3-2.

Na de hervatting moesten de toeschouwers langer op doelpunten wachten. Een kwartier voor tijd besliste Kai Koreniuk de wedstrijd. Hij knalde de bal na een subtiel passje van Cali Daniel in de kruising: 4-2. In blessuretijd deed Jong Sparta nog wat terug (4-3), maar de overwinning voor de ploeg van trainer John Lammers kwam niet meer in gevaar.

* Foto geheel boven: Arshak Koryan zet Jong Vitesse kort voor rust op 3-2 met een bekeken stiftbal. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)
* Foto rechts: Trrainer John Lammers van Jong Vitesse is blij met de zege. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
TWEEDE DIVISIE
Vrijdag 7 oktober
Jong FC Twente – Jong AZ       2-3
Zaterdag 8 oktober
AFC – Katwijk                             1-1
Excelsior Maassluis – HHC     3-0
Lienden – Barendrecht             2-0
De Treffers – Kozakken Boys  1-1
UNA – GVVV                              1-4
VVSB – Spakenburg                  4-4
Zondag 9 oktober
Koninklijke HFC – TEC            1-0 
Maandag 10 oktober
Jong Vitesse – Jong Sparta      4-3

10-10-2016: Voetbal: Jong Vitesse v Jong Sparta: Arnhem  (L-R) penalty voor JongVitesse
Kai Koreniuk wordt gevoerd door doelman Verrips van Jong Sparta. De bal gaat op de stip.

10-10-2016: Voetbal: Jong Vitesse v Jong Sparta: Arnhem  (L-R) keeper Verrips kiest de verkeerde hoek bij de penalty
Doelman Verrips gaat naar de verkeerde hoek bij de strafschop van Cali Daniel.

10-10-2016: Voetbal: Jong Vitesse v Jong Sparta: Arnhem  (L-R) feestje bij Jong Vitesse  doelpunt  Koryang
De spelers van Jong Vitesse vieren een feestje na de 3-2 van Arshak Koryan.