Jong Vitesse verliest strijd om Supercup

15 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Bekerwinnaar Jong Vitesse/AGOVV heeft maandag de strijd om de Supercup voor beloftenteams verloren. De ploeg van trainer Gerry Hamstra ging op sportpark De Herdgang in Eindhoven met 3-0 ten onder tegen Jong PSV.

De Arnhemse beloften keken al na vier minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Depay schot de bal langs Van der Sman. Jong Vitesse/AGOVV had zichtbaar moeite met de beweeglijke spelers van de thuisploeg en kon de bal moeilijk in de ploeg houden. De 400 bezoekers die op het duel waren afgekomen kregen geen groots duel voorgeschoteld. De kansen voor beide teams ontstonden voornamelijk uit slordigheden in de passing.
Na een kwartier kreeg Jong Vitesse/AGOVV iets meer grip op het duel. Tot echt grote kansen leidde het echter niet. Tighadouini kreeg een vrije schotkans, maar vond de doelman van Jong PSV op zijn weg. Kort daarna profiteerden de Eindhovenaren van een uitbraak. Labyad maakte er met een laag schot 2-0 van. Kort voor rust was ook hij het die de Arnhemmers met een 3-0 achterstand de rust in schoot.

In het tweede bedrijf waren beide ploegen niet bij machte echte grote kansen te creëren. Vitesse-doelman Van der Sman moest nog wel een aantal keren in actie komen. Eén keer werd hij gered door de paal. Ook Jong Vitesse/AGOVV was na rust dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van Tighadouini werd overgetikt en kopballen van Vakalopoulos en Wormgoor ondervonden hetzelfde lot. De grootste kans op een eretreffer kwam op naam van Tighadouni. Tien minuten voor tijd speelde hij zich met een mooie kapbeweging knap vrij in het strafschopgebied. Ook hij vond echter doelman Bertrams van Jong PSV op zijn weg.

Opstelling Jong Vitesse/ AGOVV: Van der Sman, Bouwmeester, Damasco, Pinarci, Van de Streek (46. Darri),Tagherbit (46. De Kler), Tighadouini, Viereck (72. Phillips), Vreekamp, Wormgoor, Vakalopoulos.

Bron: Vitesse.