Jong Vitesse speelt finale op Kasteel

27 april 2011 | Van onze AS-redactie

De KNVB bekerfinale voor beloften tussen Jong Vitesse/AGOVV en Jong Feyenoord/Excelsior wordt op maandag 16 mei gespeeld in het stadion van Sparta Rotterdam. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op maandag 2 mei in het stadion van RKC Waalwijk, maar de burgemeester van Waalwijk besloot vorige week donderdag de finale in de Brabantse plaats te verbieden. De bond heeft naar aanleiding van deze beslissing noodgedwongen overleg gepleegd met alle betrokken partijen. Hieruit bleek Het Kasteel in Rotterdam de meest passende oplossing voor de bekerfinale voor beloften te zijn.
Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB: “We waren helaas genoodzaakt uit te wijken naar een andere stad en dus een ander stadion. Voor de KNVB was het van groot belang dat de ongeveer 4000 supporters uit Rotterdam die in eerste instantie hun enthousiasme getoond hebben, nu alsnog kunnen komen. We willen immers ook de beloftenfinale voor een zo groot mogelijk publiek spelen.Ook voor de supporters uit Gelderland is de afstand te bereizen. Het is een passende oplossing in een vervelende situatie. Wij hopen dat de finale nu alsnog een heus bekerfeest zal worden.”
Vitesse verkocht ruim 100 kaarten voor de bekerfinale.

Bron: knvb.nl


Het stadion van Sparta waar op 16 mei de bekerfinale voor beloften wordt gespeeld.