Jong Vitesse/AGOVV wint bekerfinale

16 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Jong Vitesse/AGOVV heeft maandagavond de KNVB-beker voor beloftenteams veroverd. De ploeg van trainer Gerry Hamstra won op Het Kasteel in Rotterdam, de thuishaven van Sparta, met 1-0 van Jong Feyenoord/Excelsior.

Rogier Molhoek maakte vijf minuten na de pauze de enige treffer. De Vitessenaar kreeg alle vrijheid om op links op te komen en verschalkte doelman Lamprou van Jong Feyenoord met een fraaie stiftbal: 0-1.
In de eerste helft, waarin de ME nog moest optreden omdat Rotterdamse fans met vuurwerk gooiden, kregen beide ploegen weinig kansen. Doelman Lamprou van Feyenoord moest tweemaal redden. In de openingsfase haalde hij de bal na een laag ingeschoten vrije trap van Hayri Pinarci knap uit de hoek en vlak voor rust hield de Rotterdamse goalie Ted Heijckmann van scoren af, toen de Vitesse-aanvaller alleen voor hem opdook. Kort daarvoor leek de bal op de stip te gaan, toen Vitesseverdediger Gino Felixdaal de Deense spits Sören Larsen onderuit haalde. Arbiter Higler zag er echter geen strafschop in.
Na de pauze ging het tempo omhoog. Jong Feyenoord drong na de Arnhemse voorsprong aan en kreeg ook een aantal kansen. Slordige afwerking en goed optreden van keeper Sebastiaan van der Sman voorkwamen echter de gelijkmaker. De overwinning voor Jong Vitesse/AGOVV was verdiend.

Opstellingen
Jong Vitesse/AGOVV:
Van der Sman; Damasco, Felixdaal, Vakalopoulos, Berends; Pinarci, Tighadouni, Molhoek (83. Beijer); Kodalak, Gashi en Heijckmann (72. Van Ewijk).
Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Eekman, Smith, Rutten, Van Huijgevoort; Van Haaren, Alisic (86. Bouwmeester), Auassar; Simon, Larsen (67. Isoufi) en K. Jansen (77. Van Buren).