‘Jong’ Presikhaaf krijgt geen kans

1 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Echt verrassend was de 0-4 nederlaag van FC Presikhaaf zondag tegen Alverna natuurlijk niet. De Arnhemse ploeg moest het doen zonder vijf geschorste basisspelers en kreeg geen kans tegen de nummer drie.

De nederlaag had een positieve uitwerking kunnen hebben als Orion en DVV hun wedstrijden hadden verloren. Dan immers zou Alverna weer de beste kans op de derde periode hebben gehad en kwam FC Presikhaaf weer in beeld voor de nacompetitie. Dat gebeurde niet. Orion en DVV wonnen beide. FC Presikhaaf is nu gezakt naar de vijfde plaats in de tweede klasse I wat niet wil zeggen dat de ploeg is uitgeschakeld. In de laatste twee wedstrijden van dit ongemeen spannende seizoen kan er nog van alles gebeuren. De Arnhemmers spelen nog uit tegen Grol en thuis tegen SC Bemmel.

FC Presikhaaf had zondag een zeer jeugdig uiterlijk. Van Beukering had ook de spelers die op scherp stonden ernaast gelaten en vier A-junioren ingezet. Zelfs kwam na rust de net 16 geworden B-junior Mike Hieltjes in het veld. “En hij deed het harstikke goed. Eigenlijk hebben al die jeugdspelers het goed gedaan, en daar ben ik best wel trots op”, aldus Van Beukering.
FC Presikhaaf kreeg ook nog een aantal aardige kansen, onder andere voor Mounir Amezrine en Latif el Haddad, maar zag geen kans te scoren. Alverna deed dat beter, stond bij rust met 2-0 en eindigde op 4-0.