Jong Oranje oefent in De Laar

18 april 2014 | Van onze AS-redactie

De volleybalsters van Jong Oranje spelen zaterdag 19 april in de Arnhemse sporthal De Laar een oefeninterland tegen Jong Zwitserland. De aanvang is 19.00 uur.

 

De organisatie van de interland is in handen van de Arnhemse volleybalclub Volvera in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). De entree bedraagt €4,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot en met 16 jaar. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tussen de Nederlandse en Zwitserse meiden is er voor alle jeugdleden van Volvera (5 tot 16 jaar) een clinic van het oranjeteam.

Het duel Jong Oranje – Jong Zwitserland geldt als voorbereiding op het EK-kwalificatoernooi, dat van 25 tot en met 27 april in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem wordt gehouden. Tijdens het kwalificatietoernooi neemt Jong Oranje het op tegen de leeftijdsgenoten van Montenegro, Roemenië en Tsjechië. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor EK in Finland en Estland, dat in augustus van dit jaar wordt gehouden. Eindigt jong Oranje als tweede of als betse nummer drie van in totaal zeven poules, dan speelt het in juli nog een kwalificatietoernooi.
Negen speelsters uit de voorlopige selectie van vijftien komen in het clubseizoen uit voor het Talentteam. In dit talentenprogramma van de Nevobo krijgen jonge talentvolle volleybalsters de kans om dagelijks veel uren te trainen op Sportcentrum Papendal. Het team komt uit in de Nederlandse eredivisie en speelt haar thuiswedstrijden in Valkenhuizen.

Jong Oranje begint het EK-kwalificatietoernooi op vrijdag 25 april tegen Montenegro (18.30 uur). Een dag later staat de wedstrijd tegen Roemenië (18.30 uur) op het programma. Op zondag 27 april wordt het kwalificatietoernooi afgesloten met de wedstrijd tegen Tsjechie. Dat duel begint om 17.30 uur. Jong Oranje en Jong Tsjechië zijn de favorieten voor de eindzege.