Jonathan Reis redt punt voor Vitesse

1 september 2013 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zondag een punt overgehouden aan een bezoek aan Alkmaar. Dat punt dankte de ploeg van trainer Peter Bosz aan Jonathan Reis, die vlak voor tijd na een voorzet van Frank van der Struijk met het hoofd voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

Vitesse had in de eerste helft het beste van het spel, maar tot grote kansen kwam het in de eerste 35 minuten niet. De beste mogelijkheid kregen de bezoekers zes minuten voor de pauze. Theo janssen haalde van grote afstand uit, waarna AZ-doelman Esteban de bal niet klem kreeg. Mike Havenaar had de terugspringende bal voor het intikken, maar schoot hoog over.
De rekening voor die misser volgde snel. Niemand bij Vitesse legde de opkomende rechtsback Mattias Johanson een strobreed in de weg en ook doelman Piet Velthuizen was kansloos op de uithaal van de verdediger: 1-0.
Na de hervatting ging Vitesse op jacht naar de gelijkmaker. Die viel echter pas in de 88e minuut. Frank van der Struijk zette voor, de ingevallen Jonathan Reis kopte van dichtbij raak: 1-1.