John van den Brom naar Anderlecht

29 mei 2012 | Van onze AS-redactie

De kogel is dan toch door de kerk. John van den Brom vertrekt na één seizoen alweer bij Vitesse en wordt waarschijnlijk donderdag gepresenteerd bij Anderlecht. Dat melden verschillende media.

Het was een publiek geheim dat het tussen Merab Jordania, eigenaar van Vitesse, en Van den Brom niet boterde. Toch was het nog maar een week geleden dat Vitesse de buitenwacht wilde laten geloven dat Van den Brom ook volgend seizoen voor de groep zou staan.
“Het contract van John is onlangs automatisch met nog twee jaar verlengd”, zo probeerde Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, het gerucht te ontzenuwen dat Van den Brom naar Anderlecht zou gaan. “Iedereen binnen de club is buitengewoon tevreden met het resultaat in de competitie, de manier van voetballen en de talentontwikkeling van individuele spelers.”
Van den Brom zelf was ook duidelijk. “Ik blijf bij Vitesse. Daar ligt mijn hart.”
Merab Jordania probeerde ook alle twijfel weg te nemen. “John is de man voor Vitesse, zonder twijfel. Wij hebben een beleid ingezet met ons project. Wat anderen allemaal zeggen, wie er uit mijn naam spreekt, ik kan er weinig mee. John, Ted en ik bepalen het technische beleid en verder niemand.”
Een week daarvoor deed ook Paul van der Kraan, algemeen directeur van Vitesse, nog een duit in het zakje. “Wij willen John van den Brom niet kwijt. ‘Hij heeft nog een tweejarig contract en we zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken. John en Vitesse moet je zien als een goed huwelijk’, zo zei Van der Kraan.
Al die woorden blijken achteraf geen waarde te hebben. Fred Rutten, ontslagen bij PSV, wordt als belangrijkste kandidaat gezien voor de opvolging van Van den Brom.                         ,

John van den Brom naar Anderlecht?

16 mei 2012 | Van onze AS-redactie

Rond trainer John Van den Brom van Vitesse is vlak voor de dubbele ontmoeting met RKC Waalwijk de nodige beroering ontstaan. De Belgische kampioen Anderlecht zou na het vertrek van trainer Ariël Jacobs belangstelling hebben voor de Nederlander.

Van den Brom, die bij de Arnhemse club een contract heeft tot de zomer van 2014, zegt echter bij Vitesse te willen blijven. Johan Boskamp, oud-trainer van Anderlecht en bevriend met Vitesse-eigenaar Merab Jordania, liet in de Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws’ al weten dat ‘het niet zo zou boteren tussen van den Brom en Jordania’.
Voor de microfoon van Omroep Gelderland vertelde Paul van der Kraan, algemeen directeur van Vitesse, dat de Arnhemse club John van den Brom niet kwijt wil. ‘Hij heeft nog een tweejarig contract en we zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken. John en Vitesse moet je zien als een goed huwelijk’, zo zei Van der Kraan.
Belangrijker is echter wat Merab Jordania vindt. Uiteindelijk neemt hij de belangrijkste beslissingen.