John van den Brom geeft voetballes

1 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De striemende kou kon het plezier niet bederven. De jonge voetballers van VVO beleefden dinsdag een prachtavond. Getraind worden door Edward Sturing en John van den Brom. Daar steek je nog eens wat van op.

VVO bestaat op donderdag 3 maart 110 jaar en dinsdagavond was het al feest voor de D-pupillen en de C-junioren van de Velpse voetbalclub. Bijna 80 voetballers onderwierpen zich aan een training, gegeven door John van den Brom, de succesvolle trainer van ADO Den Haag, en Edward Sturing, de oud-Vitesse-trainer. De laatste stond ook maandagavond al op het kunstgras van sportpark De Pinkenberg voor een training aan de A- en B-junioren van VVO.
“Je kunt wel merken dat dit echte trainers zijn”, merkte Ward Peters (14), speler van VVO C1, na de training op. “Het was erg leuk, maar ook heel druk op het veld.”
Afronden, positiespel en partijvorm waren de trainingsonderdelen. Bij het positiespel had Edward Sturing de leiding. Ward Peters had goed opgelet, hij had de tips van Sturing goed in zijn oren geknoopt. “Snel passen, breed houden en voordat je de bal krijgt al weten waar je hem daarna naar toe moet spelen”, zei de jonge rechter middenvelder.
Het was wel ‘vet’, een training krijgen van John van den Brom en Edward Sturing, vertelde Ward Peters. “Ook omdat ik voor Vitesse ben. Dat maakte het extra leuk. En mijn leider bij VVO C1 is Huub Loeffen. Hij heeft ook nog bij Vitesse gespeeld.”
Sturing en van den Brom genoten zelf ook. Van het plezier en de beleving, die van de jonge Velpse voetballers afstraalden. “Dit soort dingen doe ik niet zo heel veel meer”, vertelde Van den Brom. “Als actief speler gaf ik veel vaker zo’n clinic. Zeker rond de schoolvakanties. Maar ik vind het nog steeds geweldig om dit te doen met die kinderen.”
Van den Brom was er speciaal voor uit Amersfoort gekomen, nadat hij dinsdag ook al twee trainingen aan de selectie van ADO Den Haag had gegeven. “Maar ik ken hier nog veel mensen vanuit mijn tijd bij Vitesse. Daarom heb ik het gedaan.”
Van den Brom en Edward Sturing hadden de jonge Velpse voetballers een onvergetelijke avond bezorgd.