Johann Peters weer trainer Swift

8 januari 2014 | Van onze AS-redactie

Handbaltrainer Johann Peters (foto) wordt met onmiddellijke ingang verantwoordelijk voor de hoofdmacht van eredivisionist AHV Swift. Hij neemt de taken over van interim-trainer Rob van Buytene, die zich weer volledig gaat concentreren op het tweede team de Arnhemse club.

Peters, die al van 2002 tot de zomer van 2011 negen seizoenen hoofdtrainer was van Swift, krijgt de rest van het seizoen assistentie van Rob Groener, ook oud-speler en oud-trainer van Swift.
Swift maakt een tumultueus seizoen door. Na een geweldige start van het seizoen, met vijf punten uit drie duels was de Arnhemse club zelfs even koploper in de eredivisie, ging het daarna vlot bergafwaarts. Swift verloor daarna drie keer op rij. Het boterde bovendien niet tussen een deel van de selectie en trainer Paul Schuurkes en dat leidde eind oktober tot het ontslag van de laatste.

Rob van Buytene, trainer van het tweede team, nam daarna de taken van Schuurkes over, maar de resultaten bleven uit. Na dertien wedstrijden heeft Swift nog steeds vijf punten en staat daarmee op een voorlaatste plaats.
Volgens voorzitter Maikel Rondon vindt Van Buytene het geen enkel probleem dat hij weer een stap terug moet doen. “Rob was na het vertrek van Paul Schuurkes voor twee teams verantwoordelijk en dat kostte hem extreem veel energie. In feite waren wij op zoek naar een trainer voor het tweede team, maar Johann Peters en Rob Groener hebben afgelopen vrijdag samen met Rob van Buytene getraind en hadden wel zin om het op te pakken. Daar zijn we blij mee, want Johann Peters is in deze regio de beste trainer die er is. En Rob van Buytene vindt het fantastisch dat Johann en Rob Groener erbij zijn gekomen, want nu kan hij zich weer op het tweede team richten.”

Of Peters en Groener ook na dit seizoen doorgaan bij Swift, is onduidelijk. Rondon: “Mogelijk krijgt het een vervolg, maar daar zijn nog geen afspraken over gemaakt. Maar ik hoop dat zij ook volgend jaar bij Swift zijn.”
Peters was na zijn periode bij Swift twee seizoen trainer van de vrouwen van AAC 1899. Daarmee stopte Peters in de zomer van 2013, omdat hij op dat moment werk, studie en gezin niet langer kon combineren. Dit seizoen had hij geen club onder zijn hoede.

Swift heeft een druk programma voor de boeg. Zaterdag 11 januari (aanvang  20.30 uur) speelt de Arnhemse formatie thuis in sporthal Elderveld de belangrijke wedstrijd tegen Quintus, dat op de zevende plaats staat met 12 punten uit 14 duels. Daarna volgen voor Swift twee loodzware uitwedstrijden tegen titelkandidaten. Dinsdag 14 januari treft Swift koploper Aalsmeer, zaterdag 18 januari wordt een bezoek gebracht aan Sittard voor het duel met Lions, de huidige nummer drie van de eredivisie.