Johan Cruijff Schaal naar Vitesse?

5 augustus 2017 | Van onze AS-redactie

Pakt Vitesse na de KNVB-beker ook de Johan Cruijff Schaal? De Arnhemse ploeg gelooft heilig in een goed resultaat, zaterdagavond (18.00 uur) in een uitverkochte Rotterdamse Kuip tegen landskampioen Feyenoord. 

 

Vitesse kende een prima voorbereiding en sloot die vorige week zaterdag af met een 3-2 zege op het Engelse Reading, dat uitkomt in de Premiership. Na het winnen van de KNVB-beker kan Vitesse aan het begin van het seizoen de tweede prijs in haar historie pakken. “We zitten in een flow en die moeten we nu zien vast te houden”, vertelde trainer Henk Fraser van Vitesse vrijdag op de persconferentie in De Kuip in de aanloop naar het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. “Het is een prijs en prijzen winnen is belangrijk voor elke sporter. Maar ook hebben we naar onszelf toe een aantal zaken uitgesproken in de ambitiesfeer. Het liefst willen we presteren wat we vorig jaar hebben gehaald, maar ook met Vitesse stappen maken. Dat willen de spelers en wij als staf. Het zou mooi zijn als we dat tegen Feyenoord al kunnen laten zien.”

Vitesse heeft de selectie op orde en lijkt er niet slechter op geworden. Fraser: “We hebben aan aantal waardevolle krachten kunnen behouden en we hebben er jongens bij gekregen die passen bij Vitesse. Dan praat ik met name over het Vitesse waar ik altijd tegen speelde. Jongens als Sturing, Laamers en Lautheru. Dat waren goede voetballers, maar hadden ook passie en beleving. Nu hebben we ook prima voetballers, die ook een goede mentaliteit hebben.”
Vitesse heeft bijna alle posities dubbel bezet. “We hebben de zaken goed voor elkaar”, beaamde Fraser. Ik denk dat ik daarom vooral moet letten op mijn managementkwaliteiten en dat is dan weer een mooie uitdaging.”
Die uitdaging ligt er al, want donderdag meldde doelman Eloy Room zich ziek. De keeper wilde zijn nog een jaar doorlopende contract niet verlengen en Room lijkt na de komst van Remko Pasveer van PSV uit te zijn op een breuk. Fraser liet zich niet verleiden tot gewaagde uitspraken over de affaire. “Ik ga uit van het goede van de mens en als hij zegt dat hij ziek is, is hij ziek. Dan geloof ik dat. En dat er dadelijk ook andere zaken zullen gaan spelen, is inherent aan deze sport.”