ESA klaar voor bekerduel met RKZVC

25 maart 2016 | Van onze AS-redactie

ESA kijkt reikhalzend uit naar de bekerconfrontatie met RKZVC. Zaterdag (aanvang 17.00 uur) staan de twee derdeklassers op het Arnhemse sportpark Rijkerswoerd in de kwartfinale van de KNVB-districtsbeker oost tegenover elkaar. Inzet is een plek in de grote KNVB-beker. “Wij willen het beste van onszelf laten zien”, zegt ESA-aanvaller Job Seinen.

ESA verraste in de achtste finale door de zondagse hoofdklasser Alverna met 3-2 te verslaan. Behalve de Arnhemse zaterdagderdeklasser plaatste zich ook RKZVC, uitkomend in de derde klasse C van het zondagvoetbal, voor de kwartfinale. In een veld met verder louter top- en hoofdklassers werden beide ploegen bij de loting ook nog eens aan elkaar gekoppeld.
“Op papier heb je tegen een andere derdeklasser meer kansen dan tegen een topklasser, maar wij weten al dat RKZVC een hele sterke ploeg heeft”, zegt Job Seinen, die in het duel met Alverna met een treffer en twee assists heel belangrijk was. “Daar komt bij RKZVC ook goede ploegen heeft uitgeschakeld. De loting lijkt gunstig, maar we moeten niet vooraf gaan juichen.”
Nooit eerder bereikte ESA de kwartfinale van het bekertoernooi, waarin na de poulefase in de knock-outrondes werd afgerekend met Excelsior Zetten (2-1), VVO (3-2), FC Jeugd (1-0) en Alverna (3-2).
De volgende tegenstander, RKZVC, is koploper in 3C van het zondagvoetbal, ESA doet in 3A op zaterdag nog volop mee om de titel. Verstoort het bekertreffen niet de competitiebelangen? Seinen vindt van niet. “Dit soort wedstrijden motiveert juist om in de competitie extra gas geven. Aan de andere kant merk je dat deze wedstrijd leeft. Ik had deze week het gevoel dat er op de trainingen net iets meer pit in zat.”
ESA begint goed voorbereid aan het bekerduel. “Onze trainer, Peter Gerritsen, is samen met Thom Mutgeert, onze aanvoerder, een keer wezen kijken bij RKZVC. Een goede ploeg, maar dat zijn wij ook”, zegt Seinen.
De winnaar van het duel ESA – RKZVC, automatisch geplaatst voor de grote KNVB-beker, speelt in de halve finale van de districtsbeker oost uit tegen HHC. De topklasser uit Hardenberg won dinsdag al van de zaterdagse hoofdklasser SVZW met 1-0.

Klik hier voor het beker- en competitieprogramma bij de amateurs.

Seinen, kopbal, 2-1
Job Seinen zet ESA in het duel met Alverna op een 2-1 voorsprong.