Job Seinen helpt ESA aan plek in tweede ronde districtsbeker, ook Eldenia verder

8 november 2018 | Van onze AS-redactie

Job Seinen was dinsdagavond de held van ESA. De middenvelder zorgde met een kopbal voor de winnende treffer in het bekerduel met Trekvogels: 3-2. De Arnhemse zaterdagderdeklasser plaatste zich daarmee voor de tweede ronde van de strijd om de KNVB districtsbeker oost. Eldenia bekert ook verder. de ploeg van trainer Erwin Koen versloeg donderdagavond Victoria Boys met 4-0. Zaterdag en zondag staat ook bekervoetbal op het programma.


ESA keek bij rust nog tegen een achterstand aan (0-1), maar Job Seinen (foto) en Stefan Floor zetten de ploeg van trainer Peter Gerritsen na de hervatting op een 2-1 voorsprong. De bezoekers uit Nijmegen kwamen toch weer terug in de wedstrijd (2-2), waarna Seinen kort voor tijd voor de luid bejubelde derde treffer tekende: 3-2.   
Eldenia had donderdagavond geen enkele moeite met vierdeklasser Victoria Boys: 4-0. Stefan Gezius zette Eldenia in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Pim Cornelisse zorgde na de hervatting met een loepzuivere hattrick voor de 4-0 eindstand.

RKHVV had weinig problemen met Brakkenstein, maar dat kwam in de score niet tot uiting. Danny Bosch en Mike Pröpper zorgden in de eerste helft voor een Huissense voorsprong (2-0), maar die kon na de pauze ondanks een groot veldpverwicht niet worden uitgebouwd.

Arnhemse Boys kan zich volledig gaan richten op de competitie. Wesley Mortier zette zijn ploeg weliswaar op een snelle bij Juliana ’31, maar daarna bleek het krachtsverschil tussen de koploper van de eerste klasse en de bezoekers toch te groot. De Maldense ploeg boog de achterstand om in een 4-1 voorsprong, waarna Mortier de eindstand op het bord liet noteren: 4-2.
De zaterdagvoetballers van De Paasberg hadden op sportpark Walburgen in Gendt helemaal niets in te brengen bij de zondagse hoofdklasser De Bataven. Na 90 minuten stonden er dubbele cijfers op het scorebord: 11-0.

Veluwezoom verging het in Apeldoorn al nauwelijks beter. De ploeg van trainer Mohammed Mouhouti ging bij AGOVV met 7-0 onderuit.
Ook voor Jonge Kracht is het bekertoernooi voorbij. De Huissense ploeg kwam na een 2-0 achterstand weer knap langszij bij Advendo ’57 (2-2), maar kort voor het eindsignaal sloeg de thuisploeg uit Ederveen toch nog toe: 3-2. 

 

Loting

De loting voor de tweede en derde ronde (tevens tussenronde) van de districtsbekercompetitie is op dinsdag 13 november. Die loting wordt verricht in het kantoor van de KNVB steunpunt Zwolle, Hogeland 10 te Zwolle, aanvang 14.30 uur. Eventuele belangstellenden kunnen deze loting bijwonen. Het verzoek is wel om dit uiterlijk 11 november te melden bij de afdeling competitie veldvoetbal.   
De speeldagenkalender biedt dit seizoen weinig mogelijkheden om de bekerduels in het weekeinde af te werken. De tweede ronde voor de districtsbeker van KNVB Oost wordt daarom vastgesteld in de midweek van 27 tot en met 29 november met een uiterlijke uitwijkmogelijkheid naar 4, 5 of 6 december. De derde ronde, een tussenronde, staat gepland voor de periode 18 tot en met 22 december.

 

Districtsbeker oost
Uitslagen
Eerste ronde
Dinsdag 7 november

ESA – Trekvogels                            3-2
NEC – DSZ                                       2-2  (NEC wns)
WSV – Oeken                                 4-0
Woensdag 8 november
Bemmel – DVV                                8-0
Bennekom – Alexandria                9-1
DVOL – Alverna                               8-1
Roda ’28 – GVC                                2-1
Donderdag 8 november
Eldenia – Victoria Boys                  4-0
RKHVV – Brakkenstein                  2-0
AGOVV – Veluwezoom                  7-0
Advendo ’57 – Jonge Kracht          3-2
De Bataven – De Paasberg          11-0
Juliana ’31 – Arnhemse Boys         4-2
Groen Wit ’62 – Duno D                0-5
CSV Apeldoorn – SDS ’55              3-1
Angerlo V – WAVV                          1-5
Woezik – Ewijk                                6-1
Programma
Zaterdag 10 november

AVW ’66 – Groessen (14.30 uur)
Be Quick Z – DTS Ede
VVOP – Klarenbeek
Orion – De Treffers
AWC – SKV
Zondag 11 november
Beuningse Boys – VVO (14.00 uur)
GSV ’38 – Albatross
Activia – Voorwaarts T
Dio ’30 – Rood Wit
Germania – WWNA
DCS – Diosa