JHON VAN BEUKERING WEG BIJ MASV

7 september 2018 | Van onze AS-redactie

Trainer Jhon van Beukering is donderdag opgestapt bij MASV. Volgens voorzitter Eef Kasteel liggen privéredenen ten grondslag aan het besluit van de Arnhemse coach. Ook speler Shiwan Hamdaziz heeft volgens Kasteel om dezelfde redenen zijn vertrek aangekondigd.

Het vertrek van Van Beukering kwam voor Kasteel ondanks de povere resultaten en enkele incidenten tijdens de voorbereiding als een verrassing. “Wij hadden in ieder geval geen enkele intentie afscheid van Jhon te nemen. Hij heeft ontslagen genomen en dat ons donderdagavond verteld.”

Van Beukering nam halverwege het seizoen 2016 – 2017 de taken bij MASV over van Marcel Gerrist en promoveerde met de Arnhemse club via de nacompetitie naar de derde klasse. MASV leek ook afgelopen seizoen seizoen op weg naar de titel, maar moest die uiteindelijk aan het Zevenaarse DCS laten. In de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse bleek Concordia Wehl te sterk (4-2).

Van Beukering, oud-prof van onder meer Vitesse, De Graafschap, NEC en Feyenoord, boekte met zijn ploeg wel succes in de strijd om de KNVB districtsbeker oost. MASV bereikte zelfs de finale, waarin het in zaterdaghoofdklasser DFS Opheusden haar meerder moest erkennen. Na een 2-0 voorsprong verloor MASV met 2-5. Door die knappe prestatie in de districtsbeker plaatste de derdeklasser zich wel voor de grote KNVB-beker van dit seizoen. MASV overleefde de eerste kwalificatieronde echter niet. In Hendrik Ido Ambacht verloor de Arnhemse ploeg met 5-0 bij derdedivisionist ASWH.

Van Beukering was eerder succesvol hoofdtrainer van het zaterdagelftal van SC Veluwezoom. Met die ploeg werd hij in het seizoen 2015-2016 kampioen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal, maar in het daaropvolgende seizoen maakte de Velpse club de competitie niet af. Van Beukering kon door het tussentijdse vertrek van spelers geen elftal meer op de been brengen.

(later meer)