Jhon van Beukering: 2 goals bij debuut

9 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jhon van Beukering (foto) heeft zijn debuut bij FC Presikhaaf opgesierd met twee doelpunten. Dat was niet genoeg voor de overwinning, want de Arnhemse ploeg kwam in de eerste klasse E thuis tegen Stevo niet verder dan een gelijkspel: 3-3.

Jhon van Beukering kwam na een half uur als invaller in het veld voor de geblesseerde Giel Neervoort en zorgde onmiddellijk voor een enorme impuls. In De spits nam meteen de gelijmaker voor zijn rekening, nadat de gasten in de 20e minuut geheel tegen de verhouding in de leiding hadden genomen.
“De eerste 20 minuten waren heel goed. We hebben toen drie, vier goede kansen gecreëerd”, vertelde trainer Dennis van Beukering van Presikhaaf. “Maar na 20 minuten stond Hulusi Bulut even te slapen en mocht zijn man vrij oprukken. Uit de voorzet was het raak.”
Met de komst van zijn broer Jhon kwam er volgens Van Beukering beleving en winnaarsmentaliteit in de ploeg. Toch viel na de gelijkmaker nog voor rust de tweede treffer van Stevo: 1-2.
Na de pauze speelde Presikhaaf vol op de aanval. weer jhon van Beukering en Esen Gürbüz bogen de achterstand om in een 3-1 voorsprong.  Tien minuten voor tijd viel echter alsnog de gelijkmaker, al zou daar een overtreding op doelman Jerry Tjong Kim Sang aan vooraf zijn gegaan. Van Beukering: “Na een vrije trap had Jerry de bal al vast en werd hij in de rug gelopen. Hij liet de bal toen vallen, waarna Stevo scoorde.”
Met een vrijwel nieuwe selectie lijkt Presikhaaf nog niet helemaal in het ritme. “Toch hebben we al acht weken voorbereiding achter de rug. Daar wil ik het dus niet op gooien”, zei Van Beukering. “Aan de andere kant gingen er andere jaren drie weg en kwamen er drie spelers bij. Dan slijp je weer snel automatismen in. Nu zijn we op nul begonnen.”

Uitslagen Eerste klasse E
TVC’28 – Alverna                   2-4
Achilles ’12 – Rheden            2-0
Glanerbrug – SC Enschede    3-1
SDOUC – Germania               0-5
Bemmel – Babberich             3-2
AWC – Silvolde                     0-2
Presikhaaf – Stevo                3-3