Jeugdig SML verrast ook sterk ONA’53

18 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het jonge elftal van SML heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd in 3D gewonnen. De ploeg van Bert Hendriks won door doelpunten van wesley Martens met 2-0 van ONA’53. Beide treffers vielen na de pauze.

Na de uittocht van een aantal routiniers mag de flitsende competitiestart van SML gerust een verrassing worden genoemd. “Je kunt in ieder geval spreken van een geweldige opsteker voor deze jonge ploeg”, zei Hendriks.
SML had het in de openingsfase behoorlijk moeilijk tegen ONA’53, dat tot dit duel nog zonder verliespunten was. De Arnhemse ploeg kwam nog een keer goed weg, toen de bal na een schot via het hoofd van Bas Berendsen over het doel van SML zeilde.
“Na dat moment kregen we meer grip op de wedstrijd”, vertelde Hendriks, die zijn ploeg een aantal grote kansen zag krijgen. “Het was misschien nog wel moeilijker om te missen dan raakt te schieten.”
Fatih Sprenkel van SML schoot even later ook nog een vrije trap op de kruising.
De gemiste kansen hadden geen invloed op de spirit bij SML, dat in de tweede helft doorging waar het was gebleven. De beloning kwam 3 minuten na rust. Wesley Martens scoorde na prima voorbereidend werk van Reinder Berfelo: 1-0.
In de slotfase gooide ONA’53 er nog 2 spitsen bij, maar doelman Michiel Bos van SML hield zijn doel schoon. Martens zorgde 10 minuten voor tijd na een dieptepass voor de bevrijdende 2-0.

Uitslagen 3D
SML – ONA’53                                        2-0
Woezik – Arnhemse Boys                     1-2
Spero – Union                                        1-0
Groesbeekse Boys – Hatert                  1-0
WAVV – Trekvogels                                0-4
Overasseltse Boys – Beuningse Boys  2-1