Jeugd weer welkom op Open Dag Oranje

30 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Oranje houdt zaterdag voor de tweede en laatste keer een Open Dag voor de jeugd. De Arnhemse voetbalclub wil met ingang van komend seizoen een jeugdafdeling starten.

De eerste Open Dag, op zaterdag 17 maart, was volgens Amir Sharafkhani, één van de initiatiefnemers, een succes. “Er waren ongeveer 25 kinderen en vooral in de categorie van 4 tot 6 jaar waren er veel. We hebben 20 ‘kabouters’ ingeschreven.”
In die leeftijdscategorie kan er via de KNVB nog niet in competitieverband worden gevoetbald. Sharafkhani: “We gaan kijken of we intern wedstrijdjes kunnen organiseren. Misschien kunnen we ook andere clubs daarvoor uitnodigen.”
Sportclub Oranje hoopt dat het in het nieuwe seizoen in ieder geval kan starten met 1 D-, 2 E en 2 F-pupillenteams. “Na de eerste dag gaf bijna iedereen aan op 31 maart weer terug te komen. We hopen dat zij dan ook vriendjes meenemen. Daarnaast hebben we online nieuwe aanmeldingen voor de Open Dag binnengekregen.”
Sharafkhani gaat na de tweede Open Dag niet lijdzaam wachten op aanmeldingen. “We gaan daarna gewoon door met onze promotie-actviteiten, want we willen die jeugdafdeling van de grond krijgen”, aldus Sharafkhani.
De Open Dag op sportcomplex De Bakenhof begint zaterdag om 11.00 uur.

Zie ook: SC Oranje start jeugdafdeling. Klik hier.