Jeugd VDZ wint Commandeurtrofee

29 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

VDZ is zondag winnaar geworden van het Commandeurtoernooi, dat voor de 39e keer in successie werd gehouden. Zes clubs streden met hun A-, B-, C- en D-jeugdselecties om de felbegeerde wisselbeker.

Traditioneel staat het Arnhemse sportpak ’t Cranevelt aan de vooravond van het nieuwe seizoen in het teken van het Commandeurtoernooi, vernoemd naar Frater Andreas, familienaam Commandeur. Het toernooi past prima in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en wordt door de deelnemende clubs gebruikt om laatste puntjes op de i te zetten. Na 12 jaar lukte het VDZ weer eens om de trofee in huis te houden.
Aan deze editie deden zes clubs mee: AVW’66, ESA, Rheden, Union, Wherevogels (Purmerend) en uiteraard VDZ. ’s Ochtends kwamen de C- en D-teams in aktie en ’s middags was het de beurt aan de B- en A-juniorenteams. VDZ scoorde op alle fronten. Bij D-pupillen werd VDZ tweede en bij zowel de C-, B- als A-jeugd eindigde VDZ als eerste. Dat betekende dat VDZ ook overall de meeste punten pakte en daarom aan het eind van de dag de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Dit was in 1999 voor het laatst gelukt. Toen werd het toernooi nog over twee dagen gespeeld. Vanwege concurrentie met de bekercompetitie was het toernooi dit jaar voor het eerst op 1 dag georganiseerd.

 
Stan Minderaa (links), aanvoerder van VDZ B1, en Stijn van Gent, aanvoerder van VDZ A1, zijn blij met de Commandeurtrofee.