Jeugd Presikhaaf en ESCA al samen

5 september 2013 | Van onze AS-redactie

Het samenwerkingsverband tussen FC Presikhaaf en ESCA krijgt steeds meer vorm. Jeugdspelers van ESCA kunnen komend seizoen al uitkomen voor FC Presikhaaf en omgekeerd. De KNVB heeft daaraan haar goedkeuring verleend.

Met ingang van dit seizoen gaan de jeugdteams van ESCA de competitie in onder de naam FC Presikhaaf/ESCA. Formeel zijn ESCA en FC Presikhaaf nog twee zelfstandige verenigingen, maar in samenwerking met de KNVB is er een grote gezamenlijke jeugdafdeling opgestart. Alle jeugdspelers van ESCA hebben een dubbele speelgerechtigdheid, waardoor zij ook voor FC Presikhaaf uit mogen komen. “Dat geldt omgekeerd ook en zo kunnen we schuiven met spelers om betere en logische teams te creëren”, legt Yener Sayilgan, voorzitter van ESCA, uit.
ESCA komt met een B1 en twee E-pupillenteams naar Presikhaaf, dat dit seizoen nog geen B-juniorenteam had.
Alle teams van ESCA (pupillen, junioren en senioren) spelen komend seizoen al op het sportpark Over het Lange Water, de thuishaven van FC Presikhaaf. Dat ESCA aan zijn laatste jaar is begonnen, is volgens Sayilgan voorbarig. “De intentie van ESCA en FC Presikhaaf is om te fuseren, maar zolang de leden daarover niet hebben gestemd, verandert er niets.”
Die stemming zal plaats hebben bij de volgende algemene ledenvergadering, aan het einde van dit jaar. Mochten de leden van beide clubs besluiten tot een fusie, dan hoopt Sayilgan dat de naam van ESCA, dat al 86 jaar bestaat, terugkomt in de naam van de fusieclub. “Dat is in ieder geval wel onze insteek.”

In haar waarschijnlijk laatste seizoen als zelfstandige vereniging zal ESCA geen standaardelftal hebben in het zaterdagvoetbal. Het bestuur trok het eerste elftal terug uit de vierde klasse A, nadat het team zich eerder ook al had teruggetrokken uit de strijd om de KNVB districtsbeker Oost. Sayilgan: “Een aantal jongens van vorig jaar is gestopt met voetbal, anderen studeren buiten Arnhem. Het bleek geen haalbare kaart meer om met een standaardelftal op zaterdag aan de competitie te beginnen.”
ESCA heeft nog wel een staardteam op de zondag. Die ploeg komt uit in de vierde klasse F en begint zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen stadgenoot MASV.