Jeffrey Rutten niet naar Jonge Kracht

10 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jeffrey Rutten (foto) heeft zijn overschrijving naar Jonge Kracht ingetrokken. De 22-jarige doelman van Bennekom zegt dat gemaakte afspraken anders door de Huissense eersteklasser op papier zijn gezet.

“De afspraken die ik had gemaakt in het eerste gesprek zijn niet dezelfde als in het tweede en derde gesprek”, vertelde Rutten. “Ik had mijn jawoord gegeven, maar voor mij is het nu een principekwestie.”
Rutten wilde naar Jonge Kracht om komend seizoen meer kans op speelminuten te hebben. De mogelijkheden bij Bennekom waren niet zo groot. Doelman Sjoerd Rensen blijft bij de naar de zaterdaghoofdklasse gepromoveerde club en daarnaast komt Kevin Moeliker de Bennekomse gelederen versterken.
Ondanks dat hij afziet van een vertrek naar Jonge Kracht is Rutten, die bij Eldenia en in de C1 en B1 van Vitesse speelde, niet van plan bij Bennekom te blijven. “Ik ga op zoek naar een andere club, maar welke dat wordt, weet ik nog niet”, aldus de Arnhemmer.
Pieter Driessen, bestuurslid technische zaken van Jonge Kracht, zegt dat Rutten niet helemaal goed had geluisterd, maar wil verder niet op de zaak ingaan.