Jasper Bugter vierde op NK junioren

24 juli 2013 | Van onze AS-redactie

Wielrenner Jasper Bugter (foto) uit Elden is woensdag op het NK wielrennen voor junioren (15 tot en met 18 jaar) in Chaam als vierde geëindigd. Drie renners waren vooruit, Bugter won de sprint van de achtervolgende groep.

In Chaam moesten de junioren 21 ronden afleggen over een totale afstand van 110 kilometer. Een veld van 146 renners begon aan de koers en daarvan haalden 115 coureurs de finish.
In de slotfase reden drie renners weg uit een kopgroep van 25 man. Zij werden niet meer ingehaald en Mathieu van der Poel uit Kappelen ging als eerste over de meet.
Bugter won de sprint van de groep. “Ik ben tevreden met de uitslag, maar het is balen als je weet dat het podium zo dichtbij is geweest”, vertelde Bugter na de koers.

De wedstrijd ging vooraf aan de ‘Acht van Chaam’, die voor de 75e keer werd gehouden. Marcel Kittel, in de Tour de France winnaar van vier etappes, won. De Duitse topsprinter van Argos-Shimano was na 100 kilometer in de spint net iets sneller dan de Vacansoleil-renners Danny en Boy van Poppel.

Uitslag NK junioren (110 km)
1. Mathieu van der Poel (Kapellen)
2. Jordy Keldermans (Rucphen)
3. Kelvin van den Dool (Hoogblokland)
4. Jasper Bugter (Elden)
5. Andre Looij (Wilnis)
6. Stefan Kreder (Zevenhuizen)