Jasper Bugter mist slag in finale op NK

25 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Jasper Bugter is zaterdag op het Nederlands kampioenschap wielrennen bij de beloften als negentiende geƫindigd. De 21-jarige coureur uit Elden had tot twee ronden voor de finish nog zicht op een hoge eindklassering, maar gokte verkeerd bij de beslissende demarrage.

Een snel gevormde kopgroep bleef in de koers over 165 kilometer niet voorop. Enkele demarrages bleven vervolgens ook zonder succes, maar nog met twee rondes voor de boeg sprongen er vier man weg. “Ik had mee moeten gaan, maar gokte verkeerd”, zei Bugter na de wedstrijd. “Ik koos het wiel van de renner die voor mij reed en had gehoopt op een sprint. Ik dacht dat ik daar de meeste kans zou hebben, omdat de koers door alle klimmetjes best zwaar was geweest en ik in de laatste wedstrijden juist aan het einde altijd goed was.”
Het liep anders. “Je zet ergens op in en dan hoop je dat het zo uitpakt als je had gewild. maar helaas”, zei Bugter, die met zijn ploeg in de finale mee had willen zijn. “Dat ging ook goed, maar uiteindelijk werd de finale niet hard gemaakt. Er werd niet hard genoeg gereden.”
Bugter finishte in een achtervolgende groep als negentiende op 1.37 minuut van Nederlands kampioen Fabio Jakobsen. ontevreden met zijn prestatie was Bugter niet. “Maar er had wel meer ingezeten. Aan de andere kant zit er bij duidelijk een stijgende lijn in. Ik ben tenslotte in januari pas geopereerd en ben weer snel in vorm gekomen.”
Bugter werd in januari geopereerd aan een beknelde liesslagader ter hoogte van zijn heup. Een wielrennerskwaaltje. “Je moet het wel laten doen omdat je anders geen kracht meer kunt en je dan dus ook geen wedstrijden meer kunt rijden. ik heb er wel over nagedacht, omdat het toch een opratie met wat risico is, maar het is uiteindelijk goed gekomen”, aldus Bugter.

* Foto boven: Jasper Bugter (tweede van rechts). (Archieffoto: Berdien de Jong)