Jasper Bugter blij met tiende plek

5 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Schaatser Jasper Bugter (foto) is zondag op het Nederlands kampioenschap allround voor B-junioren in Alkmaar op een tiende plaats geëindigd. “Ik heb boven verwachting gepresteerd”, zei de 16-jarige Eldenaar.

Bugter stond na de eerste dag op een elfde plaats. Een goede klassering op de 1000 meter van zondag was van belang om zich te plaatsen voor de laatste afstand, de 3000 meter. Een plek bij de eerste 12 na 3 afstanden zou toereikend zijn. “En dat is gelukt”, vertelde Bugter, die met een tijd van 1.19.91 op de 1000 meter als achtste eindigde.
“Daar was ik heel blij mee. Ik stond toen ook achtste na 3 afstanden en de rijders vanaf plek 5 zaten nog allemaal dicht bij elkaar”, vertelde Bugter.
Met zijn tijd bleef 1.19.91 bleef de Eldenaar ver boven zijn pr van 1.17.04. “Maar dat was logisch, want in Alkmaar reden we op een buitenbaan”, zei Bugter, die ook tevreden was over zijn 3000 meter. “Het was een lekkere race, maar het was jammer dat mijn tegenstander het een beetje liet afweten. Dan moet je het alleen doen. Rijdt hij met je mee, dan zweep je elkaar toch een beetje op.”
Met 4.26,23 reed Bugter de elfde tijd. “Ik was er toch tevreden over, want het was maar 6 seconden boven mijn pr van 4.20,47 en de meesten reden 10 seconden boven hun pr.”
Dinsdag komt Bugter opnieuw in actie als hij meedoet aan het NK kortebaan in Dronten. Vrijdag staan voor de Eldenaar de selectiewedstrijden van district Noord-Oost op het programma. Daar hoopt hij zich te kwalificeren voor het NK afstanden, begin maart.